Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμικά στην επενδτική τραπεζική προχωρά η BofA Merrill Lynch

Δυναμικά στην επενδτική τραπεζική προχωρά η BofA Merrill Lynch
Μεγαλώνει το μερίδιο στις διεκπεραιώσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων η Βank of America Merrill Lynch, καθώς μετά από τη “βροχή” των συμφωνιών τον Αύγουστο, η αμερικανική τράπεζα επέκτεινε τις εργασίες της και στην Ευρώπη και στην Ασία.
Η απόκτηση της Merrill Lynch φαίνεται ότι έχει προσθέσει “πόντους” στην επέκταση των δραστηριοτήτων της BofA στο επενδυτικό και επιχειρηματικό τομέα, και αυτό διαφαίνεται και από την παρουσία της στα επιχειρηματικά deals δηλώνουν οι αναλυτές.
Αν και η απορρόφηση της ML ήταν αρκετά οδυνηρή για την BofA, επισημαίνει ο επικεφαλής του  investment banking σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της τράπεζας, Christian Meissner, πλέον έχει αρχίσει να προσδίδει τα πλεονεκτήματα της πάλαι ποτέ κραταιάς επενδυτικής δύναμης. Σ' αυτό βέβαια βοήθησε και η κατάρρευση της Lehman Brothers πριν από δύο χρόνια, η οποία άφησε ένα τεράστιο κενό στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.
Η BofA Merrill από την αρχή του έτους έχει αναλάβει deals που ξεπερνούν τα 141 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας την στην τέταρτη θέση μεταξύ των ανταγωνιστών της, από τη δέκατη που ήταν πέρσι στην Ευρώπη. Στην Ασία κατέχει τη δεύτερη θέση, από την 17η θέση πέρσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης