Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visa: Αύξηση 21% στα κέρδη, 3,6 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2022

tags :
Visa: Αύξηση 21% στα κέρδη, 3,6 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2022
Aύξηση εσόδων και κερδών για τη Visa...

Καθαρά κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,7 δολάρια ανά μετοχή, από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα, σημείωσε η Visa… ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο ένα ποσό 1,65 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταγράφηκε αύξηση 21% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, λόγω της ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 σε όλο τον κόσμο.
Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται φέτος παρά την έξαρση της Όμικρον τον Ιανουάριο, καθώς οι άνθρωποι αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο ταξιδιών, αγορών και του φαγητού σε εστιατόρια.
Η Visa - η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο - είπε ότι οι όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν κατά 17% το τρίμηνο, με τους διασυνοριακούς όγκους να αυξάνονται κατά 38%.
«Οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον ήταν βραχύβιες και η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου έτους συνεχίστηκε», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Alfred Kelly στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης