Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Gazprom ενημέρωσε την Πολωνία ότι της κόβει την παροχή φυσικού αερίου αύριο 27/4 -Έχουμε προμήθειες, απάντησε η Βαρσοβία

Η Gazprom ενημέρωσε την Πολωνία ότι της κόβει την παροχή φυσικού αερίου αύριο 27/4 -Έχουμε προμήθειες, απάντησε η Βαρσοβία
Η πολωνική κρατική εταιρεία υποστήριξε πως θα λάβει μέτρα για να αποκατασταθεί η ροή φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ενημέρωσε την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, 27 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η PGNiG.
Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.
Υποστηρίζει, μάλιστα, πως έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση για την αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Αργότερα όμως ο Υπουργός Ενέργειας, Piotr Naimski δήλωσε ότι ροές από άλλες κατευθύνσεις θα αντικαταστήσουν τις προμήθειες της Gazprom, ενώ πρόσθεσε ότι το συμβόλαιο του Yamal θα ολοκληρώνονταν έτσι και αλλιώς τον Δεκέμβριο.
Η υπουργός Κλίματος της Πολωνίας, Anna Moskwa δήλωσε από την πλευρά της ότι δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα της χώρας και ότι το φυσικό αέριο προς τους πελάτες δεν θα διακοπεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης