Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 4,1% στα 102,32 δολάρια το Brent, λόγω ανησυχιών για την παράταση των lockdown στην Κίνα

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 4,1%  στα 102,32 δολάρια το Brent, λόγω ανησυχιών για την παράταση των lockdown στην Κίνα
Πτώση κατά 3,5% ή 3,53 δολάρια και για το αμερικανικό αργό WTI που έκλεισε στα 98,54 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες ότι η εξάπλωση της Covid-19 στην Κίνα, λόγω των αυστηρών lockdown που εφαμρόζονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και επεκτείνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Πεκίνο έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για ένα πρωτοφανές lockdown της πρωτεύουσας.
Την ίδια στιγμή, η εικόνα στη Σαγκάη δεν βελτιώνεται αν και το lockdown εκεί μετρά ήδη αρκετές εβδομάδες, με την πόλη των 25 εκατ. κατοίκων να καταγράφει νέο ρεκόρ στους θανάτους από Covid-19 μέσα στο σαββατοκύριακο.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και με δεδομένο ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέα αργού στον κόσμο, τα lockdowns στις κινεζικές πόλεις αποτελεούν πραγματική απειλή για την παγκόσμια ζήτηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent Ιουνίου έκλεισε με σοβαρή πτώση κατά 4,1% ή κατά 4,33 δολ. στα 102,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 3,5% ή 3,53 δολ. και έκλεισε στα 98,54 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης