Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 2%, στα 1.896 δολάρια η ουγγιά - Κατακόρυφη «βουτιά» 10,7% για το παλλάδιο, λόγω lockdown στην Κίνα

Χρυσός: Πτώση 2%, στα 1.896 δολάρια η ουγγιά - Κατακόρυφη «βουτιά» 10,7%  για το παλλάδιο, λόγω lockdown στην Κίνα
Bαριές απώλειες είχαν όλα τα μέταλλα καθώς η επέκταση των lockdowns στην Κίνα θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να οδηγήσει σε επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, πλήττοντας την παγκόσμια ζήτηση
Σχετικά Άρθρα

Με σοβαρή πτώση έκλεισε ο χρυσός διολισθαίνοντας σε χαμηλά δύο μηνών καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου προσέλκυσε τους επενδυτές οι οποίοι εγκατέλειψαν το πολύτιμο μέταλλο.
Το δολάριο ενισχύεται λόγω των εκτιμήσεων ότι η Fed θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλά 40 ετών.
Η επιθετική αυτή σύσφιξη, όπως έχει προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της Fed Jerom Powell, είναι πιθανό να περιλαμβάνει αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης - αντί των παραδοσιακών αυξήσεων κατά 25 μ.β. – που θα ξεκινήσουν από την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της τράπεζας το Μάιο.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 38,30 δολάρια ή 2% και έκλεισε στα 1.896 δολάρια η ουγγιά. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το χρυσό από τις 25 Φεβρουαρίου.
Βαριές απώλειες είχαν και τα υπόλοιπα μέταλλα καθώς η επέκταση των lockdowns στην Κίνα θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να οδηγήσει σε επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, πλήττοντας την παγκόσμια ζήτηση.
Το ασήμι Μαΐου έχασε 59 σεντς ή 2,4% κι έκλεισε στα 23,67 δολάρια η ουγγιά.
Ο χαλκός Ιουλίου κατέγραψε πτώση 2,8% κι έκλεισε στα 4,472 δολάρια η λίβρα.
Η πλατίνα Ιουλίου έχασε 2,4% κι έκλεισε στα 905 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου κατέγραψε μεγάλη πτώση κατά 10,7% κι έκλεισε στα 2.122,10 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης