Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία έχει καταστρέψει 2.554 ουκρανικά άρματα μάχης – Guardian: Στην Bucha δεν υπήρξαν εγκλήματα πολέμου

Η Ρωσία έχει καταστρέψει 2.554 ουκρανικά άρματα μάχης – Guardian: Στην Bucha δεν υπήρξαν εγκλήματα πολέμου
H Ρωσία που κατέλαβε το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας και ελέγχει το 75% όλης της παραθαλάσσιας ζώνης και το 100% της Αζοφικής Θάλασσας
Σχετικά Άρθρα

Η Bucha (Μπούχα) πόλη δυτικά από το Κίεβο της Ουκρανίας βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω μιας μεγάλης τραγωδίας που σημειώθηκε με σχεδόν 400 νεκρούς πολίτες…
Οι Ουκρανοί κατηγόρησαν την Ρωσία ότι προέβη σε εγκλήματα πολέμου γιατί βρέθηκαν πολίτες άμαχοι που είχαν δεθεί και πυροβοληθεί..
Με αφορμή τα γεγονότα αυτά και χωρίς καμία έρευνα οι δυτικές χώρες προέβησαν σε νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας…
Η ρωσική πλευρά είχε δηλώσει ότι οι νεκροί Ουκρανοί ήταν σκηνοθετημένη προπαγάνδα των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων για να προκαλέσει την οργή της διεθνούς κοινής γνώμης και για να υποστηριχθεί με πολεμοφόδια η Ουκρανία.
Οι Ρώσοι παρουσίασαν στοιχεία που έδειχναν ότι οι νεκροί στην Bucha ήταν σκηνοθετημένοι…

Τι αναφέρουν οι Guardian

«Ορισμένες πρόσφατες δημοσιεύσεις στα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα μπορούσε να είχε εμπλακεί στα δραματικά γεγονότα της Bucha.
Θα ήθελα να επιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή σας σε ένα άρθρο του The Guardian που δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου. Επιβεβαιώνει ότι έχασαν τη ζωή τους πολίτες ως αποτέλεσμα επιθέσεων από βόμβες και το πυροβολικό και δεν πυροβολήθηκαν ενώ ήταν δεμένοι.
Μάλιστα αναφέρεται ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν από βλήματα του πυροβολικού εξοπλισμένα με flechettes - μεταλλικά βελάκια» επισήμανε ο Polyansky πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ

Η διάψευση των μύθων

«Όλα αυτά διαψεύδουν τουλάχιστον δύο μύθους για την Bucha Πρώτον, ότι φέρεται να πυροβολήθηκαν άνθρωποι και δεύτερον, ότι ο στρατός της Ρωσίας διέπραξε εγκλήματα πολέμου.
Δεν χρειάζεται να είσαι στρατιωτικός ή ειδικός για να καταλάβεις ότι ο ρωσικός στρατός, που βρισκόταν στην Bucha δεν θα μπορούσε να βομβαρδίσει την πόλη όπου βρίσκονταν οι ρωσικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο Polyansky.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει πλήθος πληροφοριών που ανέφερε ότι η Bucha βομβαρδίστηκε ανελέητα από τον Ουκρανικό στρατό…και εν συνεχεία σκηνοθέτησε τα δήθεν εγκλήματα πολέμου…

Επικρίσεις και για τα χημικά

Ο Polyansky δεν πιστεύει ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) μπορεί να αξιολογήσει ή να διερευνήσει πιθανές προκλήσεις με χημικά όπλα στην Ουκρανία.
«Ειλικρινά, αν εξαρτιόταν από εμένα, δηλώνω ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον OPCW αφού ήταν στη Συρία» ανέφερε ο Polyansky

Νωρίτερα, ο Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής προστασίας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν προκλήσεις για να κατηγορήσουν τη ρωσική πλευρά για χρήση χημικών, βιολογικών ή τακτικών πυρηνικών όπλων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν προετοιμάσει τρία σενάρια για αυτό:
1)το πρώτο είναι ένα «σκηνοθετημένο περιστατικό
2)το δεύτερο είναι «η πιο κρυφή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μικρούς όγκους» και
3)το τρίτο, το λιγότερο πιθανό είναι «η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στο πεδίο της μάχης».

Τι έχει πετύχει ο Ρωσικός στρατός;

Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών και ο αμερικανός υπουργός άμυνας κατά την επίσκεψη τους στην Ουκρανία δήλωσαν ότι η Ρωσία απέτυχε στους στόχους της.
Όμως όντως έχει αποτύχει η Ρωσία που κατέλαβε το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας και ελέγχει το 75% όλης της παραθαλάσσιας ζώνης και 100% της Αζοφικής Θάλασσας;

Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 570 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), 2.554 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Συνολικά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί:
141 αεροσκάφη,
110 ελικόπτερα,
570 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,
265 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα,
1.554 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
283 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων,
1.104 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και
1.380 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων».

Στις 25 Απριλίου 2022 τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν 27 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου της ομάδας Δεξιού Τομέα στη Νοβογροντόβκα.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 27 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας. καθώς και 16 οχυρά και σημεία συγκέντρωσης ανθρώπινων δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού».

Η ρωσική αεροπορία έπληξε 82 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων θέσεων διοίκησης και 76 περιοχών συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν έξι υποσταθμούς στην Ουκρανία κοντά σε σιδηροδρομικά σημεία μέσω των οποίων το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ προμήθευαν όπλα μεγάλης εμβέλειας για να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης