Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία τιμάει την ελληνική μυθολογία και ονομάζει τους S – 500 «Prometheus» - Αποκρούει οποιαδήποτε αεροδιαστημική επίθεση

Η Ρωσία τιμάει την ελληνική μυθολογία και ονομάζει τους S – 500 «Prometheus» - Αποκρούει οποιαδήποτε αεροδιαστημική επίθεση
Προβλέπεται ότι το S-500 θα αντικαταστήσει το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph

H απάντηση της Ρωσίας στα συστήματα αεραμυνας ονομάζεται S-500 «Prometheus» και αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα.
Ο προμηθέας ήταν μυθική μορφή της ελληνικής αρχαιότητας και το όνομα του σημαίνει συνετός, προνοητικός
Στην ελληνική μυθολογία, ο Προμηθέας ήταν Τιτάνας, θεός της φωτιάς.
Ο Προμηθέας συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση του ανθρώπινου γένους.
Αψήφησε τους θεούς κλέβοντας τη φωτιά και δίνοντάς την στην ανθρωπότητα για να δημιουργήσει πολιτισμό
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα οπλικά συστήματα θα διερωτηθείτε και ορθώς…

Η Ρωσία αποφάσισε να ονομάσει την τελευταία γενιά S – 500 που είναι η τελευταία τεχνολογία της Ρωσίας στα αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα με τον κωδικό «Prometheus»
Το πολλά υποσχόμενο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα (SAM) S-500 Prometheus, που αναπτύχθηκε από την Almaz-Antey, τέθηκε σε μαζική παραγωγή και θα παραδοθεί στα στρατεύματα εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει η κρατική αμυντική εντολή. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yan Novikov.
«Προς το παρόν, η σειριακή παραγωγή του συστήματος S-500 έχει οργανωθεί χρησιμοποιώντας τα τελευταία επιτεύγματα της Ρωσικής επιστήμης και τεχνολογίας.
Οι δυνατότητες μάχης αυτού του συστήματος υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των συστημάτων αεράμυνας.
Το S-500 είναι ικανό να γίνει η βάση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε δηλώσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 ότι το σύστημα S-500 άρχισε να παραδίδεται στα ρωσικά στρατεύματα μετά την ολοκλήρωση των κρατικών δοκιμών.
Νωρίτερα τον Ιούλιο του 2021, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το πιο πρόσφατο σύστημα αεράμυνας S-500 πραγματοποίησε δοκιμαστική βολή στο εκπαιδευτικό πεδίο Kapustin Yar.
Σημειώθηκε ότι οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τα δεδομένα απόδοσης.
Το S-500 που κατασκευάζεται από την εταιρεία Almaz-Antey VKO έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλα τα υπάρχοντα και πιθανά μέσα αεροδιαστημικής επίθεσης ενός δυνητικού εχθρού σε όλο το εύρος των υψομέτρων και των ταχυτήτων.
Προβλέπεται ότι το S-500 θα αντικαταστήσει το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph.
Η Almaz-Antey JSC (VKO Concern Almaz-Antey JSC) είναι ένας ρωσικός όμιλος επιχειρήσεων που αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας.
Η έδρα της βρίσκεται στη Μόσχα.
Το 100% των μετοχών της εταιρείας ανήκει στο κράτος (που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας).
Η Ρωσική κρατική εταιρία πουλάει συστήματα σε 50 κράτη διεθνώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης