Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Disney έχασε 34 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση σε 25 μέρες και η Walt Disney World της Φλόριντα χάνει το αυτοδιοίκητό της

Γιατί η Disney έχασε 34 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση σε 25 μέρες και η Walt Disney World της Φλόριντα χάνει το αυτοδιοίκητό της
Την ισχυρή αντίθεσή της στο νόμο  HB 1557, η Disney θα την πληρώσει και με απώλεια του καθεστώτος αυτοδιοίκησης της Walt Disney World στη Φλόριντα
Σχετικά Άρθρα

Κατά 34 δισεκατομμύρια δολάρια έχει μειωθεί η κεφαλαιοποίηση της Disney μέσα σε 25 μέρες, από τη στιγμή που η εταιρεία επέλεξε να δηλώσει ανοιχτά την πλήρη αντίθεσή της σε νόμο της Πολιτείας της Φλόριντα που απαγορεύει την διδασκαλία της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού στα δημόσια σχολεία από το νηπιαγωγείο μέχρι την τρίτη δημοτικού.
Το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα ενέκρινε τον Μάρτιο το νόμο HB 1557, που αποκλήθηκε από τους πολέμιούς του, ως νομοσχέδιο «Μην με λες ομοφυλόφιλο», και έγινε νόμος με την υπογραφή του κυβερνήτη Ron De Santis στις 28 Μαρτίου.
Την ίδια μέρα, η Disney ενεπλάκη στη διαμάχη, εκδίδοντας μια ανακοίνωση έντονα επικριτική για το HB 1557 που ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας ήταν να καταργήσει το σχετικό νόμο.
Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης νομοθεσίας λένε ότι ο νόμος HB 1557 δίνει στους γονείς περισσότερη εξουσία ώστε να λαμβάνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις σχετικά με το πώς και πότε μπορούν να συζητήσουν με τα παιδιά τους θέματα που σχετίζονται με ζητήματα LGBTQ.
Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους γονείς να μηνύσουν σχολικές περιφέρειες για παραβιάσεις των κανόνων που ορίζονται στη νομοθεσία.
«Η διδασκαλία στην τάξη από το σχολικό προσωπικό ή από τρίτα μέρη σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο νηπιαγωγείο μέχρι την τρίτη τάξη ή με τρόπο που δεν είναι κατάλληλος για την ηλικία ή αναπτυξιακά κατάλληλος για μαθητές σύμφωνα με τα κρατικά πρότυπα», αναφέρει ο νόμος.
Ο κυβερνήτης De Santis υπέγραψε το νόμο στις 28 Μαρτίου και την ίδια μέρα η Disney εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου υπογράμμιζε ότι «το νομοσχέδιο HB 1557 της Φλόριντα, γνωστό και ως νομοσχέδιο "Μην με λες ομοφυλόφιλο", δεν έπρεπε ποτέ να είχε ψηφιστεί».
Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα πρόσθετε, ότι στόχος της εταιρείας ήταν «ο νόμος αυτός να καταργηθεί από το νομοθετικό σώμα ή στα δικαστήρια».
Η δήλωση αντίθεσης της Disney στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ώθησε διάφορες ομάδες γονέων να καλέσουν σε μποϊκοτάζ των προϊόντων, των ταινιών, των, θεματικών πάρκων και των παραστάσεων της εταιρείας.
Αποτέλεσμα: από τις 28 Μαρτίου, την ημέρα που η εταιρεία εξέδωσε τη δήλωση έως τις 22 Απριλίου, η κεφαλαιοποίηση της Disney μειώθηκε κατά περίπου 33,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έχοντας 1,82 δισεκατομμύρια μετοχές και με τιμή μετοχής στις 28 Μαρτίου στα 136,90 δολάρια, η κεφαλαιοποίηση της Disney ήταν 249,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με τις μετοχές να έχουν υποχωρήσει στα 118,27 δολάρια στις 22 Απριλίου, η χρηματιστηριακή αξία της Disney, έχει μειωθεί στα 215,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πτώση 33,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Να σημειώσουμε επίσης ότι στις 22 Απριλίου, επικαλούμενος ακριβώς τη δέσμευση της εταιρείας να καταργήσει το HB1557, παρότι πολιτειακός νόμος, ο κυβερνήτης της Φλόριντα De Santis υπέγραψε νομοσχέδιο που ήδη εγκρίθηκε από το νομοθετικό σώμα για τη διάλυση του καθεστώτος αυτοδιοίκησης της Walt Disney World στη Φλόριντα.
Το νομοσχέδιο αυτό έχει εγκριθεί από το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα και αναμένεται να έχει φορολογικές επιπτώσεις για την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης