Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβρασμός στη Γερμανία: Θέλουν να διώξουν τον Schroder από το SPD λόγω των δεσμών με τον Putin

Αναβρασμός στη Γερμανία: Θέλουν να διώξουν τον Schroder από το SPD λόγω των δεσμών με τον Putin
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο Schroder δήλωσε ότι θα παραιτείτο από τις θέσεις του στη Ρωσία μόνον εφόσον ο Putin σταματούσε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κάλεσε τον πρώην καγκελάριο Schroder να αποχωρίσει από το κόμμα, λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ο Schroder είναι εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματίας και θα πρέπει να σταματήσουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως βετεράνο πολιτικό, ως πρώην καγκελάριο», δήλωσε η κυρία Έσκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι ο πρώην καγκελάριος δεν ανταποκρίθηκε στην επίσημη έκκληση του SPD να εγκαταλείψει τις θέσεις του στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.
Σε ερώτηση για το εάν ο κ Schroder θα έπρεπε να αποχωρήσει από το κόμμα, η Esken απάντησε: «Θα έπρεπε!».
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για μια ενδεχόμενη διαγραφή του.

Οι δηλώσεις που... εξόργισαν 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο Schroder δήλωσε ότι θα παραιτείτο από τις θέσεις του στη Ρωσία μόνον εφόσον ο Putin σταματούσε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
«Κάτι που δεν θα κάνει», όπως είπε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.
Επίσης υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να σταματήσει τον πόλεμο, «αλλά δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης