Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Ifo: Βελτίωση - έκπληξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2022

Γερμανία - Ifo: Βελτίωση - έκπληξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2022
Ο δείκτης Ifo Business Climate Index αυξήθηκε στο 91,8 από 90,8 τον Μάρτιο
Βελτίωση - έκπληξη κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, βελτιώθηκε εκπληκτικά τον Απρίλιο, ανακάμπτοντας από το αρχικό σοκ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έχει ρίξει μια μεγάλη σκιά στην Ευρωζώνη και τις παγκόσμιες οικονομίες.
Ο δείκτης Ifo Business Climate Index αυξήθηκε στο 91,8 από 90,8 τον Μάρτιο, έναν μήνα μετά την απότομη πτώση του από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.
Και οι δύο επιμέρους δείκτες της ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με τον δείκτη τρεχουσών συνθηκών να ενισχύεται στο 97,2 από 97,1 αντί για αναμενόμενη πτώση στο 95,8, ενώ ο υποδείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών ανήλθε στο 86,7 από το προς τα κάτω αναθεωρημένο 84,9.

Προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα οι γερμανικές επιχειρήσεις

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις άρχισαν να προσαρμόζονται στις νέες πραγματικότητες μετά την εισβολή, η οποία οδήγησε τις τιμές της ενέργειας πολύ υψηλότερες και διέκοψε πολλές αλυσίδες εφοδιασμού: η Volkswagen και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους σε τα εργοστάσιά τους λόγω - μεταξύ άλλων - διακοπών στην προμήθεια καλωδίων από την Ουκρανία, όπως τονίζει το Reuters.
Ωστόσο, τα στοιχεία μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει καταβάλει περισσότερη προσπάθεια για να αντισταθεί στις κυρώσεις κατά των ρωσικών εξαγωγών ενέργειας από ό,τι πολλοί θεωρούσαν αναπόφευκτο πριν από έναν μήνα.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αντιστάθηκε πεισματικά στις εκκλήσεις από άλλα κράτη -μέλη της ΕΕ - ιδίως από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron- να συμμετάσχει η ΕΕ στο μποϊκοτάζ στο ρωσικό πετρέλαιο που έχουν ήδη επιβληθεί από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης