Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική προέλαση στην Ουκρανία με στόχο Izyum, Mykolaiv, Zaporizhia - ΗΠΑ: Θέλουμε να αποδυναμώσουμε την Ρωσία

Ρωσική προέλαση στην Ουκρανία με στόχο Izyum, Mykolaiv, Zaporizhia - ΗΠΑ: Θέλουμε να αποδυναμώσουμε την Ρωσία
Στο στόχαστρο επιθέσεων βρέθηκαν πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχής ενημέρωση) Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα της Ουκρανίας, καθώς φαίνεται να έχει εξανεμιστεί κάθε ελπίδα για κατάπαυση του πυρός.
Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός παράγοντας αναφέρει ότι βασικός στρατηγικός στόχος είναι η στρατωτική αποδυνάμωση της Ρωσίας...
Η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον δύο πόλεων στην επαρχία Βινίτσια στην κεντρική Ουκρανία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ στην Οδησσό και συνέχισαν την προέλαση τους από το Izyum βόρεια κοντά στο Kharkiv έως νότια στην Zaporizhia κοντά στην Kherson.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Μαριούπολης, ενώ στο στόχαστρο επιθέσεων βρέθηκαν πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία διέψευσε τις πληροφορίες περί δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου για την εκκένωση του Azovstal.
Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην πόλη Bryansk, κοντά στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας.
Επίσης, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν στην στρατιωτική αποδυνάμωση της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλουν να δουν τον ρωσικό στρατό «αποδυναμωμένο» εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, καθώς ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκαν με αξιωματούχους στην Ευρώπη.
«Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη σε βαθμό που να μην μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία», ανέφερε ο Όστιν.
Οι δηλώσεις του είναι ίσως οι πιο σαφείς μέχρι σήμερα από έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου σχετικά με τους στόχους της κυβέρνησης Biden στη σύγκρουση, αντιπροσωπεύοντας μια όξυνση της ρητορικής προς τη ρωσική κυβέρνηση καθώς η σύγκρουση εισέρχεται στον τρίτο μήνα.
Όταν ρωτήθηκε για τους «στόχους επιτυχίας» των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω της σύγκρουσης, ο Όστιν απάντησε:
«Η Ουκρανία παραμένει μια κυρίαρχη χώρα, μια δημοκρατική χώρα, ικανή να προστατεύσει την κυρίαρχη επικράτειά της» και συνέχισε ότι "θέλει να δει τη στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας να μειώνεται".
«Έχει ήδη χάσει μεγάλη στρατιωτική ικανότητα και πολλά από τα στρατεύματά της, ειλικρινά, και θέλουμε να τους δούμε να μην έχουν την ικανότητα να αναπαράγουν πολύ γρήγορα αυτήν την ικανότητα», πρόσθεσε ο Όστιν.
Ο αμερικανός υπουργός άμυνας τόνισε ότι θέλει να δει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του να γίνονται «πιο ενωμένοι», προσθέτοντας ότι οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά των κορυφαίων ηγετών της Ρωσίας, της οικονομίας και της βιομηχανίας της είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας τις τελευταίες 24 ώρες

Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία πραγματοποίησαν μικρές προόδους γύρω από το Severodonetsk, καταλαμβάνοντας πολλές μικρές πόλεις και δημιουργώντας μια γέφυρα στον ποταμό Krasna δυτικά του Severodonetsk.
Η επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζει να ακολουθεί το μοτίβο των επιχειρήσεων της καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, χρησιμοποιώντας μικρές μονάδες για να διεξάγουν διάσπαρτες επιθέσεις κατά μήκος πολλαπλών αξόνων αντί να κάνουν τις απαραίτητες παύσεις για να προετοιμαστούν για αποφασιστικές επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τους εναπομείναντες Ουκρανούς υπερασπιστές στο Χαλυβουργείο Azovstal της Μαριούπολης και μπορεί να προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις.

Βασικά σημεία

-Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πιέζουν τους Ουκρανούς υπερασπιστές στις εγκαταστάσεις Azovstal στη Μαριούπολη.
-Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις στο Azovstal για να τηρηθεί η προθεσμία που έθεσε η Ρωσία για την εκκαθάριση της Μαριούπολης.
-Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν περιορισμένα κέρδη βορειοδυτικά του Severodonetsk, αλλά παραμένουν απίθανο να είναι σε θέση να ξεκινήσουν μαζικές επιθετικές επιχειρήσεις.
-Πρόσθετες ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται για να ενισχύσουν τις επιθέσεις στο μέτωπο Izyum.
-Ουκρανοί άμαχοι στην κατεχόμενη Περιφέρεια Kharkiv φέρεται να οργανώνουν εθελοντικές κινήσεις για να αντισταθούν στα ρωσικά κατοχικά μέτρα.
β1.png

β2.png

β3.png

β4.png
β5.png

Μόσχα: Διάδρομος για αμάχους από το Azovstal της Μαριούπολης


Η Ρωσία λέει ότι θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο για τους αμάχους από τον εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εφορμήσουν εναντίον του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη από εδάφους, με τη στήριξη αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών πυροβολικού, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Oleksiy Arestovich.
Ο Arestovich έγραψε στο Facebook ότι «ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Azovstal και περισσότερους από 1000 αμάχους, που κρύβονται στο εργοστάσιο».

Διαψεύδει το Κίεβο

Στον αντίποδα, υποστηρίζει πως δεν συνάφθηκε συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα επέτρεπε την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη.

Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε δύο πόλεις στην κεντρική επαρχία Vinica

Η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον δύο πόλεων στην επαρχία Vinica στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων να σκοτωθούν και να τραυματιστούν, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. «Σήμερα οι πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν στην επαρχία Vinica έγιναν εκ νέου στόχος βομβαρδισμών. Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει κρίσιμες υποδομές», επεσήμανε ο κυβερνήτης της επαρχίας σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

Στο στόχαστρο πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί

Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν στόχος επιθέσεων, οι οποίες προκάλεσαν άγνωστο αριθμό θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων.
Ο Oleksandr Kamyshin δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.
Αργότερα, η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία προσπαθεί να βομβαρδίσει τις σιδηροδρομικές υποδομές για να διαταράξει τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών στρατιωτών με όπλα από ξένες χώρες.
Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά, από το  Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι  πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν έξι εγκαταστάσεις που τροφοδοτούσαν τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ξένων όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις στο Donbass, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν και μια αποθήκη όπλων κοντά στο Σλαβιάσνκ.


Η Ρωσία κατέρριψε δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα

Η Ρωσία κατέρριψε σήμερα δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
"Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά drones σήμερα στις 04:15 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)" στην περιοχή Rilsky, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Kursk, Roman Starovit.
"Δεν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο", πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγο αφού οι ρωσικές αρχές επεσήμαναν ότι άγνωστης αιτίας πυρκαγιά μαίνεται σε αποθήκη καυσίμων στη γειτονική επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Rilsky.
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Bryansk-Droujba στην πόλη Bryansk, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Μεγάλο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν ένα τερματικό σταθμό υλικοτεχνικής υποστήριξης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό, όπου ήταν αποθηκευμένη μια παρτίδα ξένων όπλων.
Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν οπλικά συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ήταν αποθηκευμένα κοντά στην Οδησσό στην Νότια Ουκρανία…
Σύμφωνα με τις ρωσικές δυνάμεις, τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν 22 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με αερομεταφερόμενους πυραύλους υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στις 23 Απριλίου, σκοτώνοντας έως και 200 ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας 30 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα.
Στις περιοχές Ilyichevka και Kramatorsk καταστράφηκαν τρεις αποθήκες όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.
Επίσης, ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 79 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων τρία συγκροτήματα Buk-M1 και ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Tor. Επίσης επλήγησαν έξι θέσεις διοίκησης, 52 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και 16 αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού. όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν επίσης τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Izyum και Kherson, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB-2 πάνω από τον οικισμό Lozovaya, στην περιοχή Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις με πυραύλους και πυροβολικό έπληξαν 102 στόχους AFU, συμπεριλαμβανομένων έξι θέσεων διοίκησης και 10 θέσεων πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης