Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδικές διαπραγματεύσεις για την τύχη του Azovstal προτείνει η Ουκρανία - Εν αναμονή ρωσικής απάντησης

Ειδικές διαπραγματεύσεις για την τύχη του Azovstal προτείνει η Ουκρανία -  Εν αναμονή ρωσικής απάντησης
Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία πρότεινε να διεξαχθεί ένας «ειδικός» γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στη σκιά του χαλυβουργείου Azovstal της Μαριούπολης, ώστε να συζητηθεί η τύχη των αμάχων και των Ουκρανών στρατιωτών που παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη αυτή, ανέφερε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και η απελευθέρωση ή η ανταλλαγή των Ουκρανών μαχητών που έχουν παγιδευτεί στη βιομηχανική μονάδα, ανέφερε σε βιντεοσκοπήμενο μήνυμά του ο Oleksiy Arestovich.
Πρόσθεσε ότι αναμένει την απάντηση της Μόσχας.


Νέα ρωσική επιχείρηση

Νωρίτερα, ο Arestovich έγραψε στο Facebook ότι «Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Azovstal και τους περισσότερους από 1.000 πολίτες που κρύβονται στο εργοστάσιο».
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν τo Azovstal , μολονότι την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε δηλώσει ότι δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο.
Όπως ανέφερε η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Facebook, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Azovstal και διεξάγουν γουν «επιθετικές επιχειρήσεις» στην περιοχή του ενώ ταυτόχρονα εξαπολύουν πλήγματα και σε πολιτικές υποδομές.
Σύμφωνα με τον διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Μαριούπολη η Ρωσία πλήττει το βιομηχανικό συγκρότημα από αέρος και με το πυροβολικό της.
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις ουκρανικές ή τις ρωσικές δηλώσεις από ανεξάρτητες πηγές.
Την περασμένη Πέμπτη ο Πούτιν είπε ότι η Μαριούπολη έχει «απελευθερωθεί» και ζήτησε δημοσίως από τον υπουργό Άμυνας να ματαιώσει την επιχείρηση κατάληψης του Αζοφστάλ για να σωθούν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών και, αντί για αυτό, να τεθεί το εργοστάσιο σε αποκλεισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης