Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εάν παραμείνει υψηλός ο πληθωρισμός οι Δημοκρατικοί θα χάσουν την εξουσία

ΗΠΑ: Εάν παραμείνει υψηλός ο πληθωρισμός οι Δημοκρατικοί θα χάσουν την εξουσία

Προειδοποίηση της γερουσιαστή των Δημοκρατικών Elisabeth Warren

Σχετικά Άρθρα

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Elisabeth Warren, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 24 Απριλίου 2022 επισημαίνει σε δηλώσεις της ότι το κόμμα της θα μπορούσε να αντιμετωπίσει «πραγματικό πρόβλημα» στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, αν δεν γίνουν περισσότερα προκειμένου να βοηθηθούν οι αμερικανικές οικογένειες να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα 40 ετών.

Ενδιάμεσες εκλογές

«Έχουμε λιγότερες από 200 ημέρες μέχρι τις εκλογές και οι αμερικανικές οικογένειες υποφέρουν», δήλωσε στο CNN.
«Νομίζω ότι θα έχουμε πραγματικά προβλήματα αν δεν σηκωθούμε και δεν κάνουμε κάτι. Τότε πιστεύω ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν».
Η Warren, προειδοποιώντας ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να χάσουν τον έλεγχο τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας, δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να προωθήσει νομοθεσία για να περιορίσει την άνοδο των τιμών.
Επισήμανε ότι η υπενθύμιση στους ψηφοφόρους των επιτευγμάτων των Δημοκρατικών τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα είναι αρκετή.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν «εκτοξεύσει τις τιμές» εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί να διερευνήσει και να ασκήσει διώξεις, σημείωσε.
Ο πρόεδρος Joe Biden θα πρέπει να διαγράψει τα φοιτητικά δάνεια και το Κογκρέσο και άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να απαγορευτεί να κατέχουν ή να διαπραγματεύονται μεμονωμένες μετοχές, σημείωσε.

Υπερβολή η συζήτηση για ύφεση

Η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι συζητήσεις για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ είναι υπερβολικές, καθώς πολλά θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, όπως το ΑΕΠ και η ανεργία, είναι σταθερά.
«Βρισκόμαστε σε μια ανήσυχη οικονομική στιγμή, αλλά νομίζω ότι η συζήτηση για ύφεση είναι πολύ νωρίς», σημείωσε.
Ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Henry Cuellar επανέλαβε τις ανησυχίες της Warren σε εμφάνισή του στο Fox News Sunday.
«Έχουμε κάποιους αντίθετους ανέμους, όπως γνωρίζετε», δήλωσε.
«Αλλά ως Δημοκρατικός, σίγουρα θέλω να διατηρήσω την πλειοψηφία των Δημοκρατικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης