Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία τη Δευτέρα 25/4 ο Guterres, προτού ταξιδέψει σε Ρωσία και Ουκρανία – Ο ρόλος και το ζητούμενο των κρίσιμων επαφών

Στην Τουρκία τη Δευτέρα 25/4 ο Guterres, προτού ταξιδέψει σε Ρωσία και Ουκρανία – Ο ρόλος και το ζητούμενο των κρίσιμων επαφών
Ο Antonio Guterres εντός της εβδομάδας θα επισκεφτεί τη Ρωσία και την Ουκρανία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Στην Τουρκία που έχει αναλάβει σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταβαίνει τη Δευτέρα 25/4 ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, ένα 24ωρο προτού ταξιδέψει στη Μόσχα και κατόπιν στο Κίεβο.
Ο Antonio Guterres εντός της εβδομάδας θα επισκεφτεί τη Ρωσία και την Ουκρανία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον πόλεμο, αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ώστε να μπει ένα τέλος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. ΄Άλλωστε, ο ίδιος είχε ζητήσει προ ημερών ξεχωριστά από τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin και τον Ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky να συναντηθούν για να συζητήσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.
Ωστόσο, λίγο πριν από τις κρίσιμες αυτές συναντήσεις του, θα βρεθεί στην Τουρκία και θα συναντηθεί με τον R.T. Erdogan.
«Ο γενικός γραμματέας θα μεταβεί στην Άγκυρα, στην Τουρκία, όπου, την 25η Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο R.T. Erdogan», αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε στις 23/4.
Ήδη, όπως έκανε πρόσφατα γνωστό ανώτερος αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία συζητούν τη δημιουργία «ομάδας επαφής για ανθρωπιστικά ζητήματα», που θα συνεδριάζει στο τουρκικό έδαφος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή αξιωματούχων της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Η απάντηση της Ουκρανίας είναι θετική, ενώ η Ρωσία δεν έχει κάνει ακόμη σαφή τη θέση της.

Ρωσία (26/4) και Ουκρανία (28/4) οι επόμενοι σταθμοί Guterres

Στη συνέχεια, ο Antonio Guterres θα επισκεφτεί την Τρίτη 26/4 τη Ρωσία και την Πέμπτη 28/5 την Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής.
Αρχικά, θα μεταβεί στη Ρωσία, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο V. Putin, στην πρώτη συνάντησή τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Όπως έχει γνωστοποιήσει το Κρεμλίνο, «την Τρίτη 26 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θα φθάσει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών S. Lavrov . Θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο V. Putin».
Στην Ουκρανία θα μεταβεί την Πέμπτη 28 Απριλίου ο Guterres , δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία, για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky .
Ο Guterres «θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο V. Zelensky την 28η Απριλίου», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης