Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έρευνες για επιχειρήσεις «δολιοφθοράς» από τη βρετανική μυστική υπηρεσία SAS στο Lviv

Ρωσία: Έρευνες για επιχειρήσεις «δολιοφθοράς» από τη βρετανική μυστική υπηρεσία SAS στο Lviv
Η ανώτατη ανακριτική υπηρεσία στη Ρωσία εξετάζει εάν η SAS «οργανώνει επιχειρήσεις δολιοφθοράς» στο έδαφος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Η ομοσπονδιακή εισαγγελική αρχή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εάν - σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης - η SAS έχει στείλει πράκτορες για να «βοηθήσει τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις στην οργάνωση δολιοφθορών στο έδαφος της Ουκρανίας».
Το ανώτατο ανακριτική υπηρεσία στη Ρωσία εξετάζει εάν η SAS «οργανώνει δολιοφθορά» στην Ουκρανία.

Είκοσι στελέχη της SAS

Η Ερευνητική Επιτροπή - η κύρια ομοσπονδιακή αρχή έρευνας της Μόσχας - δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει μια αναφορά του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti,
Το πρακτορείο RIA επικαλέστηκε ρωσική πηγή ασφαλείας που είπε ότι περίπου 20 στελέχη της SAS είχαν αναπτυχθεί στη δυτική περιοχή του Lviv, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Οι επιχειρήσεις

Η Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσεότι θα εξετάσει εάν - σύμφωνα με την έκθεση - η SAS είχε σταλεί για να «βοηθήσει τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις στην οργάνωση επιχειρήσεων δολιοφθιράς στο έδαφος της Ουκρανίας».
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν απάντησε για σχολιασμό.

Εκπαιδευτές

Μια πρόσφατη αναφορά στους βρετανικούς Times, που δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 2022, ανέφερε ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να εκπαιδεύουν «τοπικά στρατεύματα στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία».
Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον λοχαγό Yuriy Myronenko, ο οποίος είπε ότι έφθασαν στρατιωτικοί εκπαιδευτές για να δώσουν εντολή σνα εκπαιδεύσουν τις ειδικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αντιαρματικούς πυραύλους που προμήθευσε η Βρετανία.

Η αποχώρηση

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είχε αποσύρει όλα τα στρατεύματά της εκτός από αυτά που ήταν απαραίτητα για την προστασία του πρεσβευτή της.
Ο πρωθυπουργός Boris Johson ανακοίνωσε ότι η προσωρινά κλειστή πρεσβεία θα ανοίξει ξανά την επόμενη εβδομάδα.
Οι πληροφορίες για το SAS - Special Air Service - είναι συχνά εξαιρετικά διαβαθμισμένες.
Οι επιχειρήσεις του περιλαμβάνουν σαμποτάζ και αναγνωριστικές δράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης