Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Ουκρανών με drone που έφερε χημικά όπλα καταγγέλλει η Ρωσία και «δείχνει» τις ΗΠΑ

Επίθεση Ουκρανών με drone που έφερε χημικά όπλα καταγγέλλει η Ρωσία και «δείχνει» τις ΗΠΑ
Στις 21 Απριλίου 2022, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων ένα κιβώτιο με αμπούλες, καταγγέλλει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίθεση με drone εναντίον θέσεων των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία με τη χρήση τοξικών ουσιών, ανακοίνωσε το Σάββατο (23/4/2022) ο Αρχηγός της Ρωσικής Δύναμης, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας Igor Kirillov.
«Στις 21 Απριλίου 2022, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων ένα κιβώτιο με αμπούλες.
«Αναμενόταν να πυροδοτήσει μια χημική αντίδραση που θα προκαλούσε έκρηξη και πυρκαγιά με απελευθέρωση τοξικών ουσιών εκτός των συμβατικών όπλων» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμπούλες βρίσκονται υπό ανάλυση.
Ο Igor Kirillov υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μόνο κράτος στην παγκόσμια ιστορία που έχει χρησιμοποιήσει και τα τρία είδη όπλων μαζικής καταστροφής.
«Σε μια προσπάθεια δυσφήμισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρωσικών στρατευμάτων, το καθεστώς του Κιέβου, μετά από πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι σε θέση να εφαρμόσει σενάρια που θα οδηγήσουν στο θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών και θα προκαλέσουν περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή στο άμεσο μέλλον»,
τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης