Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό ο Zelensky: Η Ουκρανία είναι μόνο η αρχή, η Ρωσία θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες – Η Δύση πρέπει να μας βοηθήσει

Σε πανικό ο Zelensky: Η Ουκρανία είναι μόνο η αρχή, η Ρωσία θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες – Η Δύση πρέπει να μας βοηθήσει
«Πρέπει να μας βοηθήσουν, γιατί είμαστε οι πρώτοι στη σειρά. Και ποιος θα έρθει μετά;»διερωτήθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Απηχώντας τις επιδιώξεις των Αμερικανών για απομόνωση της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποιεί ότι η ρωσική εισβολή στη χώρα του ήταν μόνο η αρχή και πως η Μόσχα έχει σχέδια να καταλάβει και άλλες χώρες, αφού ένας Ρώσος στρατηγός είπε ότι θέλει πλήρη έλεγχο στη νότια Ουκρανία.
«Όλα τα έθνη που, όπως εμείς, πιστεύουν στη νίκη της ζωής επί του θανάτου, πρέπει να πολεμήσουν μαζί μας.
Πρέπει να μας βοηθήσουν, γιατί είμαστε οι πρώτοι στη σειρά. Και ποιος θα έρθει μετά;» είπε ο Zelensky σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Ο Rustam Minnekayev, αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, τόνισε ότι ο πλήρης έλεγχος της νότιας Ουκρανίας θα έδινε στη Μόσχα πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, μία αποσχισμένη από τη Ρωσία κατεχόμενη περιοχή της Μολδαβίας στα δυτικά.

Επέκταση στα δυτικά

Μία τέτοια εξέλιξη θα απέκοπτε ολόκληρη την ακτογραμμή της Ουκρανίας και θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρούσαν εκατοντάδες μίλια δυτικότερα, περνώντας από τις μεγάλες ουκρανικές παράκτιες πόλεις Mykolaiv και Odesa, αναφέρει το Reuters.
Η δήλωση ήταν μια από τις πιο λεπτομερείς για τις φιλοδοξίες της Μόσχας στην Ουκρανία και υποδηλώνει ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τερματίσει την επίθεσή της εκεί σύντομα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα σχόλια του Minnekayev έδειξαν ότι η Ρωσία δεν κρύβει πλέον τις προθέσεις της.
Η Μόσχα, ανέφερε στο Twitter, είχε πλέον «παραδεχτεί ότι ο στόχος της «δεύτερης φάσης» του πολέμου δεν είναι η νίκη επί των «Ναζί», αλλά απλώς η κατοχή της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.
«Ο ιμπεριαλισμός όπως είναι», σημείωσε.

Ανησυχία στη Μολδαβία

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Μόσχας την Παρασκευή (22/4) προκειμένου να εκφράσει «βαθιά ανησυχία» του για τα σχόλια του στρατηγού Minnekayev. Η Μολδαβία είναι ουδέτερη, ανακοίνωσε
Η Μολδαβία τον Μάρτιο 2022 υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαράσσοντας μια φιλοδυτική πορεία που επιταχύνθηκε από τη ρωσική εισβολή.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είχε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Denys Shmyhal στην Ουάσιγκτον και ο Zelensky ανέφερε ότι οι σύμμαχοι τελικά παραδίδουν τα όπλα που είχε ζητήσει το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης