Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία ο Guterres στις 28/4 για συνομιλίες με Zelensky - Θα προηγηθεί η συνάντησή του με τον Putin

Στην Ουκρανία ο Guterres στις 28/4 για συνομιλίες με Zelensky - Θα προηγηθεί η συνάντησή του με τον Putin

Μετά τη Ρωσία, ο Guterres θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη 28/4

Σχετικά Άρθρα

Σε Ρωσία και Ουκρανία θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον πόλεμο, αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ώστε να μπει ένα τέλος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Στην Ουκρανία θα μεταβεί την Πέμπτη 28 Απριλίου ο Guterres , δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία.
Ο Guterres είχε ζητήσει προ ημερών ξεχωριστά από τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin και τον Ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky να συναντηθούν για να συζητήσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.

Στη Ρωσία την Τρίτη 26/4

Ο Antonio Guterres αρχικά θα μεταβεί στη Ρωσία, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο V. Putin, στην πρώτη συνάντησή τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Όπως έχει γνωστοποιήσει το Κρεμλίνο, «την Τρίτη 26 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θα φθάσει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών S. Lavrov . Θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο V. Putin».

Επόμενος σταθμός η Ουκρανία

Στη συνέχεια, o Guterres θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη 28/4 για συνομιλίες με τον ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky .
Ο Guterres «θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο V. Zelensky την 28η Απριλίου», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης