Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι κυρώσεις; ΙΚΕΑ και Zara θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία

Τέλος οι κυρώσεις; ΙΚΕΑ και Zara θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία
«Ακόμη και εκείνες οι εταιρείες που ανέστειλαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους είπαν ότι η αναστολή δεν σχετίζεται με την ειδική επιχείρηση, αλλά με το γεγονός ότι υπήρχαν προβλήματα με τον εφοδιασμό», είπε ο Yevtukhov
Σύντομη ημερομηνία λήξης φαίνεται πως είχαν οι κυρώσεις από μεγάλες εταιρείες που τα μάζεψαν και έφυγαν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yevtukhov, η σουηδική εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ θέλει να ξαναρχίσει τις εργασίες στην ρωσική αγορά.
Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και τα καταστήματα της Inditex, στην οποία ανήκουν οι μάρκες Zara, Pull & Bear και Bershka.
«Ακόμη και εκείνες οι εταιρείες που ανέστειλαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους είπαν ότι η αναστολή δεν σχετίζεται με την ειδική επιχείρηση, αλλά με το γεγονός ότι υπήρχαν προβλήματα με τον εφοδιασμό», είπε ο Yevtukhov.
Υπενθυμίζεται πως η ισπανική εταιρεία πώλησης ειδών μόδας Inditex ανέστειλε τις εμπορικές συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις από τις 5 Μαρτίου.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara σε ανακοίνωσή της.
Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του παγκόσμιου EBIT (σ.σ. κέρδη προ τόκων και φόρων) του ομίλου, πρόσθεσε η Inditex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης