Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Οικονομία δύο ταχυτήτων δείχνουν τα στοιχεία για τον PMI

Ευρωζώνη: Οικονομία δύο ταχυτήτων δείχνουν τα στοιχεία για τον PMI
Οικονομία δύο ταχυτήτων στην Ευρωζώνη καταταδεικνύουν τα στοιχεία της S&P Global για τους δείκτες PMI, με τις υπηρεσίες να αναπτύσσονται και τη βιομηχανία να αντιμετωπίζει προβλήματα.
Ειδικότερα, η επιχειρηματική ανάπτυξη της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε απροσδόκητα αυτόν τον μήνα, με τον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών του μπλοκ να καταγράφει απότομη αύξηση της δραστηριότητας.
Οι κατασκευαστές, ωστόσο, δυσκολεύτηκαν καθώς οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από την πανδημία έχουν επιδεινωθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα νέα lockdown στην Κίνα.
Ο δείκτης Flash Composite Purchasing Managers' Index της S&P Global, ανήλθε στο 55,8 τον Απρίλιο από 54,9 τον Μάρτιο, ανατρέποντας τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση στο 53,9.
Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από 50 καταδεικνύει ανάπτυξη.

Η εικόνα σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία

Αντίστοιχα είναι τα στοιχεία στη Γερμανία, όπου ο μεταποιητικός τομέας σημείωσε πολύ πιο αργή ανάπτυξη λόγω των διαταραχών της προσφοράς και της πτώσης των νέων παραγγελιών, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης επιταχύνθηκε, έδειξαν προηγούμενα στοιχεία.
Η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επωφελήθηκε από λιγότερους περιορισμούς για τον COVID-19, περισσότερες θέσεις εργασίας και υψηλότερες παραγγελίες.
Ωστόσο, στη Βρετανία, εκτός του νομισματικού μπλοκ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ιδιωτικός τομέας υπέστη απότομη επιβράδυνση αυτόν τον μήνα, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και η σύγκρουση στην Ουκρανία επηρέασαν τον τεράστιο τομέα των υπηρεσιών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης