Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Διευρύνονται οι απώλειες, το brent στα 106 δολ. με πτώση 1,4%

Πετρέλαιο: Διευρύνονται οι απώλειες, το brent στα 106 δολ. με πτώση 1,4%
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 1,5 δολ. ή 1,5%, στα 106,6 δολ. το βαρέλι,
Σχετικά Άρθρα
Διευρύνουν τις απώλειές τους οι τιμές του πετρελαίου, επιβαρυμένες από την προοπτική των αυξήσεων των επιτοκίων, την ασθενέστερη παγκόσμια ανάπτυξη και τα lockdown για την COVID-19 στην Κίνα που πλήττουν τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 1,5 δολ. ή 1,5%, στα 106,6 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 1,27 δολ. ή 1,2% στα 102,52 δολ. το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια αναφοράς οδεύουν σε εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 4,2%.
Αυτή ήταν η λιγότερο ασταθής εβδομάδα από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πυροδοτώντας κυρώσεις που μείωσαν την προσφορά ρωσικού πετρελαίου και οδήγησαν τις χώρες  να απελευθερώσουν όγκο ρεκόρ πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης.

Ουκρανία και Κίνα στο επίκεντρο

Οι ανησυχίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία που υποθάλπει τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη κυριάρχησαν στις συναλλαγές το δεύτερο μισό της εβδομάδας, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να υποβαθμίζει την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά σχεδόν μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, δήλωσε την Παρασκευή ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δεν είναι απρόσβλητη από εξωτερικούς κραδασμούς και ότι επίσης αντιμετώπισε πιέσεις από τα ξεσπάσματα του COVID.
Οι προοπτικές για τη ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, συνεχίζουν να επιβαρύνουν την αγορά, καθώς οι αρχές της Σαγκάης ξεκινούν έναν νέο γύρο τεστ σε όλη την πόλη και προειδοποιούν τους κατοίκους ότι το lockdown των τριών εβδομάδων θα αρθεί μόνο σταδιακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης