Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητο: Οι Γερμανοί καλούνται και επισήμως να κάνουν... λιγότερα ντους λόγω του ενεργειακού κόστους

Αδιανόητο: Οι Γερμανοί καλούνται και επισήμως να κάνουν... λιγότερα ντους λόγω του ενεργειακού κόστους
Σε άρθρο με τίτλο «Αρκεί να πλένεις ΑΥΤΑ τα τέσσερα μέρη του σώματος – Γιατί το δέρμα καθαρίζεται μόνο του αν το επιτρέψεις», η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλείται συμβουλές του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τη θέρμανση και τη σάουνα αλλά και τα ντους

Καθώς το ενεργειακό κόστος συνεχίζει να αυξάνεται μετά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, οι Γερμανοί τώρα καλούνται από επίσημα χείλη να κάνουν λιγότερα...ντους.
Κι όμως δεν είναι υπερβολή.
Εν μέσω συζήτησης στη χώρα για ένα ενδεχόμενο συνολικό ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται... όλο και περισσότερα άρθρα σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία από μείωση των ντους που κάνει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο.
Σε άρθρο με τίτλο «Αρκεί να πλένεις ΑΥΤΑ τα τέσσερα μέρη του σώματος – Γιατί το δέρμα καθαρίζεται μόνο του αν το επιτρέψεις», η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλείται συμβουλές του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τη θέρμανση και τη σάουνα αλλά και τα ντους.
Σκοπός του είναι οι συμβουλές του να βοηθήσουν τη χώρα να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.
όπως υποστηρίζει το άρθρο, η αποφυγή του ντους δίνει στα καλά βακτήρια την ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν, βοηθώντας στις δερματικές παθήσεις.
«Με αυτόν τον τρόπο, [το δέρμα] καθαρίζεται», αναφέρει το άρθρο, υποστηρίζοντας αμφίβολα ότι η αποφυγή του πλυσίματος του σώματός σας θα σας κάνει να μυρίζετε καλύτερα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον δερματολόγο Yael Adler, η αποφυγή του ντους για τρεις εβδομάδες κάνει, «οι οσμές εξαφανίζονται και το δέρμα αρχίζει ένα είδος διαδικασίας αυτοκαθαρισμού».
Σύμφωνα με τον Adler, οι Γερμανοί μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να διατηρηθούν αρκετά καθαροί πλένοντας μόνο τέσσερις περιοχές του σώματος, το κάτω μέρος, τις μασχάλες, τα πόδια και τη βουβωνική χώρα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αφού ο Klaus Muller, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, ρώτησε τους συμπατριώτες του, «αν χρειάζεται πραγματικά να κάνετε ένα ζεστό ντους επτά ημέρες την εβδομάδα – με θέρμανση φυσικού αερίου».
Όπως τονίσαμε προηγουμένως , ο υπουργός της κυβέρνησης Peter Hauk είπε επίσης στους Γερμανούς ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας κλείνοντας απλώς τη θέρμανση και φορώντας πιο ζεστά πουλόβερ.
«Μπορείς να αντέξεις τους 15 βαθμούς [Κελσίου] το χειμώνα με ένα πουλόβερ. Κανείς δεν πεθαίνει από αυτό» , είπε.
Πριν από την έναρξη του πολέμου, η Γερμανία εισήγαγε το 55% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία μαζί με το ένα τρίτο του πετρελαίου της και το 45% ου άνθρακα της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης