Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γκάγκα: Πιθανότατα θα δούμε μια αύξηση κρουσμάτων covid μετά το Πάσχα

Γκάγκα: Πιθανότατα θα δούμε μια αύξηση κρουσμάτων covid μετά το Πάσχα
Έχουμε αισθητά μειωμένα κρούσματα, μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Στο ενδεχόμενο να δούμε μια αύξηση κρουσμάτων covid μετά το Πάσχα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.
«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, έχουμε αισθητά μειωμένα κρούσματα και μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο, πάντα με προσοχή.
Η προσοχή συνίσταται στο ότι υπάρχει ακόμη διαμόλυνση, υπάρχει ο ιός στην κοινότητα, άρα οι πιο ευάλωτοι πρέπει να προσέχουν και να φοράνε μάσκες.
Το Πάσχα θα είναι ελεύθερο, θα δούμε τους φίλους μας, τις οικογένειές μας, θα πάμε εκκλησία.
Αν είμαστε με πολύ κόσμο και υπάρχουν χρόνια προβλήματα ή μεγαλύτερη ηλικία πρέπει να προσέχουμε» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΑ η κα.Γκάγκα.
Σε σχέση με την επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές του Πάσχα και την έντονη κοινωνική δραστηριότητα που θα έχει προηγηθεί, η κα. Γκάγκα παραδέχθηκε πως πράγματι μετά τις γιορτές ακολουθεί μια έξαρση κρουσμάτων, με την διαφορά ότι τώρα πια έχουμε εμβολιαστεί σε μεγάλο ποσοστό και έχουμε και περίπου 3 εκατομμύρια κρούσματα, που σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος έχει ήδη ανοσοποιηθεί.
«Άρα πιθανότατα να δούμε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων μετά το Πάσχα, αλλά δεν έχει αυτό καμία σχέση με τον πρώτο καιρό που δεν είχε έρθει κανείς μας σε επαφή με τον ιό και υπήρχε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα» υποστήριξε η κα.Γκάγκα.

Αντιμετώπιση όπως τη γρίπη

«Ενώ μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά είχαν σχετικά αυξημένα κρούσματα, τώρα στα τελευταία self test που βλέπαμε η διαμόλυνση ήταν πολύ χαμηλή.
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταργήσει τα self test, τα μέτρα και όπως είδαμε χθες μέσα στα αεροπλάνα στην Αμερική πέταξαν τις μάσκες.
Από εδώ και πέρα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όπως την γρίπη.
Φυσικά αν έχουμε συμπτώματα δεν θα πάμε και θα κάνουμε ένα rapid ή self test αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνουν οριζόντια πια.
Δεν είμαι σίγουρη ότι έχει τελειώσει η επιτροπή με όλες τις συστάσεις οπότε περιμένουμε πριν να ξανανοίξουν τα σχολεία, να δούμε τις οδηγίες της επιτροπής» σημείωσε η κα. Γκάγκα.

Τι θα γίνει με την δ’ δοση

Όσο αφορά στην τέταρτη δόση και κατά πόσο είναι αναγκαία στον γενικό πληθυσμό, η κα. Γκάγκα είπε ότι «βλέποντας την επιδημιολογική επιτήρηση και το ποιοι μπαίνουν στα νοσοκομεία κάθε μέρα, οι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν, κάτω από 60 ετών είναι γενικώς ανεμβολίαστοι ή άνθρωποι με πάρα πολλά προβλήματα».
«Δεν έχουμε εμβολιασμένους, διπλά ή τριπλά, που κάνουν εισαγωγή χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας.
Άρα εξακολουθούμε να βλέπουμε τα πολλά κρούσματα και την επικινδυνότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες κυρίως και στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα.
Δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να υπάρχει ανάγκη για 2η αναμνηστική δόση στον γενικό πληθυσμό» υποστήριξε η κα.Γκάγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης