Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μονόδρομος η νίκη της Ρωσίας που ελέγχει το 80% της βιομηχανικής Ανατ. Ουκρανίας – Νομοτελειακή η διχοτόμηση

Μονόδρομος η νίκη της Ρωσίας που ελέγχει το 80% της βιομηχανικής Ανατ. Ουκρανίας – Νομοτελειακή η διχοτόμηση
Οι ρώσοι ελέγχουν σχεδόν όλη την βιομηχανία της Ουκρανίας και σχεδόν όλες τις ακτές, η δίοδος της Ουκρανίας στην θάλασσα είναι μόνο μέση της Οδησσού - Οι βασικοί εδαφικοί στόχοι της Ρωσίας έχουν επιτευχθεί στην Ανατολική Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Παρά τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να υποδαυλίσουν την ρωσική προέλαση στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας μεθόδους… εκ του ασφαλούς… η Ρωσία είναι ο μεγάλος νικητής της σύρραξης στην Ουκρανία.
Ήδη το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας όπου βρίσκονται όλες οι βιομηχανικές ζώνες της Ουκρανίας ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό.
Επί της ουσίας η Ουκρανία με βάση τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων έχει χάσει σχεδόν καθολικά την βιομηχανία της και έχει μετατραπεί σε μια αγροτική οικονομία καθώς στην δυτική Ουκρανία κυριαρχεί ο αγροτικός τομέας…
Η Ρωσία θέλει μια καθαρή νίκη με ημερομηνία ορόσημο τις 9 Μαίου 2022 που η Ρωσία γιορτάζει την νίκη της επί της Γερμανίας στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο

Ποια είναι τα νέα δεδομένα;

1)Η αλλαγή επιχειρησιακής τακτικής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία έφερε άμεσα αποτέλεσμα.
Μπορεί να μην το αναγνωρίζουν ακόμη οι δυτικές δυνάμεις ειδικά οι ΗΠΑ και η Βρετανία που υποδαυλίζουν την ειρήνη και προωθούν τον πόλεμο αλλά η επικέντρωση των ρώσων στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία έχει φέρει αποτελέσματα.
Πλέον το 80% των ανατολικών περιοχών τα ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις.

2)Ο βασικός στρατηγικός στόχος της Ρωσίας ήταν να ελέγξει την ζώνη από το Kharkiv στα βόρεια και την περιοχή του Izuym έως το Luhansk και Donetsk και νοτιότερα προς Μαριούπολη, Κριμαία έως νοτιοδυτικά προς το Mykolaiv πολύ κοντά στην Οδησσό.
Η περιοχή αυτή που βρίσκεται ανατολικά του Δνείπερου ποταμού καλύπτει σχεδόν το 78% της βιομηχανία της Ουκρανίας, το 80% της θάλασσας και με όρους χερσαίων εδαφών σχεδόν το 30% της Ουκρανίας.
Η Ρωσία πέτυχε να ελέγξει τις ρωσώφωνες περιοχές, να ελέγξει όλη την βιομηχανία της Ουκρανίας και να ελέγξει καθολικά τα λιμάνια της Ουκρανίας αφήνοντας μόνο την Οδησσό που μάλλον είναι σχέδιο να μην καταληφθεί…

3)Σε αντίθεση με την προπαγάνδα των δυτικών μέσων και των λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων της Δύσης να στηρίξουν το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία… η Ρωσία στρατιωτικά παρά τις υπαρκτές μεγάλες απώλειες στην αρχική φάση της εισβολής… έχει καταφέρει να μετριάσει αισθητά τις απώλειες και να αυξήσει τα εδαφικά κέρδη.

Οι βασικές αιτίες ήταν οι εξής

Α)Άλλαξε την διοικητική της δομή και έθεσε επικεφαλής ένα στρατηγικό που ήταν γνώστης των τακτικών σε μάχες σε πόλεις όπως στην Συρία.

Β)Η επίθεση στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας είχε άλλο στόχο.
Ναι μπορεί οι ρώσοι να μην κατάφεραν να την καταλάβουν αλλά από ότι αποδεικνύεται δεν ήταν στόχος να καταλάβουν την πρωτεύουσα αλλά να αποπροσανατολίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.
Για την Ρωσία το Κίεβο δεν έχει καμία εδαφική σημασία, θα σηματοδοτούσε μόνο την πτώση Zelensky και την τοποθέτηση ενός φιλορώσου προέδρου κάτι που ωστόσο ως σχέδιο έχει καταρρεύσει.

Γ)Εάν αξιολογήσουμε με προσοχή τι έχει κερδίσει η Ρωσία σήμερα στην Ουκρανία ελέγχει όλη την βιομηχανία και όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας, όλοι οι ρωσώφωνοι στηρίζουν την Ρωσία στην Ουκρανία.
Πιθανότατα στην ημέρα νίκης που γιορτάζει η Ρωσία κάθε 9 Μαίου να ανακοινώσουν και την επιτυχία της εισβολής στην Ουκρανία.
Προφανώς είχαν θύματα 4-5 χιλιάδες, οι δυτικοί εκτιμούν ότι είναι 10 χιλιάδες οι νεκροί ρώσοι και οι Ουκρανοί μιλούν για 20 χιλιάδες ρώσους αλλά η πραγματικότητα πρέπει να είναι κοντά στα στοιχεία των ρώσων και δυτικών.

Δ)Αλλάζοντας την επιχειρησιακή τακτική έδωσε βαρύτητα όχι στα τεθωρακισμένα αλλά στους βομβαρδισμούς…
Π.χ. εάν δούμε τι έχει συμβεί στην Μαριούπολη το 88% των σπιτιών, πολυκατοικιών και κτηρίων της πόλης στην Αζοφική θάλασσα έχει καταστραφεί.
Ναι μεν οι βομβαρδισμοί αποδίδουν αλλά το κόστος σε αμάχους είναι τραγικό.
Οι ρώσοι στην αρχική φάση της εισβολής δεν χρησιμοποίησαν το αμερικανικό μοντέλο που είναι οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αλλά με εκατοντάδες νεκρούς.
Χρησιμοποίησαν κυρίως προέλαση τεθωρακισμένων και επιλεκτικών βομβαρδισμών με πυροβολικό ή πολεμική αεροπορία και όχι με πυραύλους.
Όταν είδαν ότι τα τεθωρακισμένα είναι εύκολος στόχος των αντιαρματικών άλλαξαν τακτική καθώς οι απώλειες σε τανκς και στρατιώτες ήταν μεγάλη…

4)Η Ουκρανία θα διχοτομηθεί.
Όσο και εάν προσπαθούν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ μαζί με την Βρετανία να συντηρήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία… η Ανατολική Ουκρανία έχει χαθεί.
Συν τοις άλλοις εάν δεχθούμε με όρους ηθικοπλαστικούς ότι ήταν λάθος η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…. πόσο ηθικοπλαστικό είναι αυτό που κάνουν όλες οι δυτικές χώρες που στέλνουν όπλα στους Ουκρανούς να πολεμήσουν και να σκοτωθούν;
Οι δυτικές χώρες εκ του ασφαλούς συντηρούν τον πόλεμο αφήνοντας τους Ουκρανούς να σκοτώνονται, η Ουκρανία είναι πιόνι και ο Zelensky ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για ειρήνη…

5)Η Δύση ακολούθησε μια μαζική – υστερική προσέγγιση κατά της Ρωσίας.
Την απέκλεισε από παντού, επέβαλλε κυρώσεις αλλά στο σκέλος της ενέργειας όπου η εξάρτηση της Ευρώπης είναι μεγάλη από το φυσικό αέριο δεν τόλμησε να λάβει μέτρα.
Οι κυρώσεις δεν έχουν επιφέρει το πλήγμα που θα ήθελαν οι δυτικές χώρες καθώς το ρούβλι στα 82 ρούβλια ανά δολάριο βρίσκεται στα προ της εισβολής επίπεδα ενώ το ΑΕΠ της Ρωσίας θα συρρικνωθεί μόλις 11% με 12% έναντι 35% με 45% της Ουκρανίας.

6)Χώρες όπως η Βραζιλία έχουν ταχθεί υπερ της άρσης των κυρώσεων στην Ρωσία όταν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός και ειρήνη.
Λόγω της έντασης και της παγκόσμιας κλιμάκωσης οι κυρώσεις δεν θα αρθούν άμεσα και μάλλον θα επικρατήσει μια περίοδος ψυχρής ειρήνης… όπως στο παρελθόν επικράτησε ο ψυχρός πόλεμος.

Συμπέρασμα

H Ρωσία θα είναι ο μεγάλος νικητής σε αυτή την εισβολή που ήταν δικαιολογημένη.
Η Ουκρανία προετοιμαζόταν να επιτεθεί στο Donbass που ήταν ημιαυτόνομη περιοχή και στην Κριμαία που ήταν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ώστε να ανακαταλάβει τα εδάφη.
Π.χ. στο Donbass πριν την σύρραξη το 60% των εδαφών τα έλεγχαν ουκρανικές δυνάμεις και τώρα σε ποσοστό 80% τα ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις.
Οι ρώσοι ελέγχουν σχεδόν όλη την βιομηχανία της Ουκρανίας και σχεδόν όλες τις ακτές, η δίοδος της Ουκρανίας στην θάλασσα είναι μόνο μέση της Οδησσού.
Οι βασικοί εδαφικοί στόχοι της Ρωσίας έχουν επιτευχθεί στην Ανατολική Ουκρανία.
α1_1.png

α2_1.png

α3_1.png

α4_1.png

α5_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης