Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση Zelensky: H Δύση καταλαβαίνει τις ανάγκες μας σε όπλα - Επώδυνες οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ικανοποίηση Zelensky: H Δύση καταλαβαίνει τις ανάγκες μας σε όπλα - Επώδυνες οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Η ΕΕ ετοιμάζει τον έκτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Δύση αρχίζει να κατανοεί τις ανάγκες της Ουκρανίας όσον αφορά τον απαιτούμενο οπλισμό που χρειάζεται για να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε επίσης πως θα πρέπει οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας να είναι πραγματικά επώδυνες.
«Μπορώ να πω με μεγάλη ικανοποίηση, και με συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι οι εταίροι μας άρχισαν να καταλαβαίνουν καλύτερα τις ανάγκες μας.
Να καταλαβαίνουν τι ακριβώς χρειαζόμαστε.
Και πότε το χρειαζόμαστε.
Όχι σε εβδομάδες, όχι σε έναν μήνα.
Άμεσα.
Τώρα αμέσως, διότι η Ρωσία αρχίζει να εντείνει τις επιθέσεις της» υποστήριξε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του ο Zelensky.

Επώδυνες κυρώσεις στη Ρωσία

Επιπλέον, ο Zelensky υποστήριξε ότι ο νέος γύρος κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρέπει να είναι πραγματικά επώδυνος.
Όπως είπε, η ΕΕ ετοιμάζει έναν έκτο γύρο κυρώσεων κατά της Μόσχας.
«Εργαζόμαστε για να το κάνουμε πραγματικά οδυνηρό για τη ρωσική στρατιωτική μηχανή και το ρωσικό κράτος συνολικά» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, αναφέροντας πως είχε «πολύ διεξοδικές συνομιλίες» με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel για αμυντικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και για τις κυρώσεις.
«Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις θα προβλέπουν περιορισμούς στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, στον τραπεζικό τομέα, στις εξαγωγές, στις εισαγωγές και στις μεταφορές» τόνισε ο Zelensky, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του για ένα πλήρη embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, αν και υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν είναι έτοιμη για αυτό το βήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης