Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία θέτει όρους για τον τερματισμό της σύρραξης - Ήδη ελέγχει το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας, έπεσε η Μαριούπολη

H Ρωσία θέτει όρους για τον τερματισμό της σύρραξης - Ήδη ελέγχει το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας, έπεσε η Μαριούπολη
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 80% της περιφέρειας του Luhansk ενώ πριν την σύρραξη οι Ουκρανικές δυνάμεις κατείχαν το 60% της περιοχής του Luhansk

Η αλλαγή στρατιωτικής τακτικής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει μεταβάλλει ριζικά τους συσχετισμούς δυνάμεων καθώς μετά την αποχώρηση από το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και την ανασύνταξη των δυνάμεων με προσανατολισμό Ανατολικά και Νότια της Ουκρανίας… τα εδαφικά κέρδη είναι συνεχή…
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 80% της περιφέρειας του Luhansk ενώ πριν την σύρραξη οι Ουκρανικές δυνάμεις κατείχαν το 60% της περιοχής του Luhansk.
Η Ρωσία συνεχίζει την προέλαση καταλαμβάνοντας τμήματα των βασικών πόλεων της πρώτης γραμμής, Rubizhne και Popasna.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εδαφικά κέρδη και βόρεια στην περιοχή του Izyum ενώ η Μαριούπολη έχει πέσει καθώς η αντίσταση από τους Ουκρανούς στο εργοστάσιο μετάλλων Azovstal ουσιαστικά έχει καταρρεύσει…χωρίς να αποκλείεται ακόμη και σήμερα οι εναπομείναντες θύλακες ουκρανικών δυνάμεων να παραδοθούν. 

Οι όροι για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει όταν επιτευχθούν οι στόχοι της, που είναι η προστασία του άμαχου πληθυσμού του Donbass, η αποστρατικοποίηση από τους εθνικιστές της Ουκρανίας, καθώς και την εξάλειψη των απειλών για τη Ρωσία που προέρχονται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αναπτύσσονται στην περιοχή» ανέφερε κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης.
Πρόσθεσε ότι η ειδική επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο. «Όλοι οι στόχοι της θα επιτευχθούν».

Η Ρωσία ελέγχει τώρα το 80% της περιφέρειας του Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 80% της περιοχής του Luhansk, η οποία είναι μία από τις δύο περιοχές που αποτελούν το Donbass στην ανατολική Ουκρανία.
Ένας από τους βασικούς στόχους της Ρωσίας είναι να ελέγξει το Donbass υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις έλεγχαν το 60% της περιοχής του Luhansk.
Πλέον με βάση όλα τα δεδομένα, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν επιθετικά στην Ανατολική Ουκρανία

Που εστιάζεται η προέλαση στην Ανατολική Ουκρανία;

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις επικεντρωμένες στο Rubizhne, την Popasna και τη Malinka και πιθανότατα κατέλαβαν πολλά απομακρυσμένα προάστια του Severodonetsk στις 20 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 20 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν ενεργά στο Torske και Zelena Dolyna, δύο πόλεις δυτικά των ρωσικών θέσεων στο Rubizhne.
Φιλορωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Kreminna αλλά και περιοχών κοντά στην Rubizhne

Ο κορυφαίος σύμμαχος του Putin ο Τσετσένος Ramzan Kadyrov λέει ότι η Ρωσία θα καταλάβει τη Μαριούπολη στις 21 Απριλίου 2022

Κορυφαίος σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Putin είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν το τελευταίο κύριο προπύργιο αντίστασης στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη στις 21 Απριλίου 2021, αφού η Ουκρανία πρότεινε συνομιλίες για την εκκένωση στρατευμάτων και αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal

Η Μαριούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη που έχει καταλάβει η Ρωσία από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 8 εβδομάδες, σε μια επίθεση που κράτησε περισσότερο από ότι περίμεναν ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές, με πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό και να μετατρέπονται οι πόλεις σε ερείπια.
Το εργοστάσιο Azovstal θα είναι πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ο Ramzan Kadyrov, ο επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, της οποίας οι δυνάμεις πολεμούν στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί δέχονται συνομιλίες για την Μαριούπολη

Η Ουκρανία προσφέρεται να διεξαγάγει συνομιλίες για την Μαριούπολη με τη Ρωσία για την εκκένωση αμάχων και στρατιωτών.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της Ουκρανίας προσφέρθηκαν να διεξαγάγουν ειδικές συνομιλίες με τη Ρωσία στη Μαριούπολη χωρίς όρους σε μια προσπάθεια εκκένωσης των στρατευμάτων και αμάχων.
Ο ουκρανός αξιωματούχος Mykhailo Podolyak έγραψε στο Twitter ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να είναι «ένας προς έναν.
Δύο στα δύο.
Για να σώσουμε τα παιδιά μας, στον Azov, τους στρατιωτικούς, τους πολίτες, τα παιδιά, τους ζωντανούς και τους τραυματίες».
Η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι δεν τήρησαν μια τοπική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για αρκετό καιρό ώστε να επιτραπεί σε μεγάλο αριθμό γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων να εγκαταλείψουν την πόλη, η οποία έχει καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία δοκιμάζει νέο πύραυλο με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πρώτη εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat.
Ο Πρόεδρος Putin είπε ότι αυτό το όπλο είναι μοναδικό και θα κάνει όσους απειλούν τη Ρωσία «να το σκεφτούν δύο φορές».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 20 Απριλίου 2022 από την εγκατάσταση εκτόξευσης Plesetsk στη βόρεια Ρωσία.
Ο Sarmat είναι ένας βαρέως τύπου πύραυλος, που προορίζεται να αντικαταστήσει τον σοβιετικής κατασκευής πύραυλο Voyevoda, ο οποίος ονομαζόταν από τη Δύση με την κωδική ονομασία Satan.
Ο Putin ανέφερε ότι ο πύραυλος είναι ικανός να διεισδύσει σε οποιαδήποτε πιθανή αντιπυραυλική άμυνα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε την εκτόξευση «ένα μεγάλο, σημαντικό γεγονός» για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.
Είπε ότι ο Sarmat θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα κάνει όσους, χρησιμοποιούν επιθετική ρητορική και απειλούν την Ρωσία να το σκεφτούν δύο φορές».
Η Ρωσία βασίζεται σε ICBM ως τον πυρήνα του πυρηνικού αποτρεπτικού της μέσου και υπολογίζει στο Sarmat για τις επόμενες δεκαετίες.
α1.png

α2.png

α3.png

α4.png
α5.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης