Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Αύξηση 80% στα έσοδα στο α τρίμηνο 2022, στα 18,8 δις δολάρια - Κέρδη 3,22 δολάρια ανά μετοχή

tags :
Tesla: Αύξηση 80% στα έσοδα στο α τρίμηνο 2022, στα 18,8 δις δολάρια - Κέρδη 3,22 δολάρια ανά μετοχή
Στις αρχές Απριλίου η Tesla ανέφερε ότι παρέδωσε 310.048 οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street, αναφέροντας ότι στο τρίμηνο χρήσης είχε έσοδα 18,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καλύτερα των εκτιμήσεων που προέβλεπαν έσοδα 17,80 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  αυξημένα κατά 81% έναντι της προηγούμενης χρήσης.
Η εταιρεία πέτυχε επίσης κέρδη ανά μετοχή 3,22 δολάρια, καλύτερα της εκτίμησης που ήταν στα 2,26 δολάρια ανά μετοχή.
Στις αρχές Απριλίου, η Tesla ανέφερε ότι παρέδωσε 310.048 οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο.
Τα οχήματα Model 3 και Model Y αποτελούσαν το 95% των παραδόσεων την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022 και ήσαν συνολικά σε αριθμό 295.324
Η ανακοίνωση των μεγάλων κερδών της Tesla έγινε πάντως εν μέσω της αρνητικής είδησης για την εχθρική προσφορά εξαγοράς που κατέθεσε ο CEO της Tesla, Elon Musk, για το Twitter, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία βασίζεται για την προώθηση της Tesla και της δικής του δημόσιας εικόνας εδώ και χρόνια.
Η Tesla άνοιξε πρόσφατα δύο νέα εργοστάσια έξω από το Βερολίνο της Γερμανίας και το Όστιν του Τέξας και ο Διευθύνων Σύμβουλος εμφανίστηκε και στα δύο μεγάλα εγκαίνια.
Οι επενδύσεις σε αυτές τις τεράστιες νέες εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Tesla να τοπικοποιήσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ταχύτητα διανομής οχημάτων από τα εργοστάσια σε πελάτες σε μεγάλες αγορές σε όλη την Ασία και την Ευρώπη.
Η μετοχή της Tesla άρχισε να ανεβαίνει μετασυνεδριακά καταγράφοντας αύξηση 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης