Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netflix: «Βουτιά» -35% της μετοχής λόγω απώλειας συνδρομητών - Στα 46 δις δολάρια η απώλεια χρηματιστηριακής αξίας

tags :
Netflix: «Βουτιά» -35% της μετοχής λόγω απώλειας συνδρομητών - Στα 46 δις δολάρια η απώλεια χρηματιστηριακής αξίας
Η πτώση της μετοχής του Netflix έχει αρχίσει εδώ και τρεις μήνες και αποδίδεται σε μια σειρά από γκάφες της διοίκησης

Κατέρρευσε με πτώση 40% η μετοχή του Netflix αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των συνδρομητών της μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου και προειδοποίησε ότι η έναρξη της λειτουργίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα την σπρώξει στο «κόκκινο».
Η μετοχή του Netflix υποχώρησε κατά 40% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και έφτασε να διαπραγματεύεται ως και στα 244,95 δολάρια, καταγράφοντας «βουτιά» 60% σε σχέση με την αρχή του έτους και καθιστώντας την τη μετοχή με τη χειρότερη απόδοση στον S&P 500 και τον τεχνολογικό Nasdaq 100 της Wall Street.
Η απώλεια χρηματιστηριακής αξίας ξεπέρασε τα 46 δισ. δολάρια.
Αργότερα η μετοχή ισορρόπησε γύρω στα 225 δολάρια δολάρια, με πτώση 36% και έκλεισε στα 226,19 δολάρια με πτώση -35,12%
Η πτώση της μετοχής του Netflix έχει αρχίσει εδώ και τρεις μήνες και αποδίδεται σε μια σειρά από γκάφες της διοίκησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η απότομη αύξηση της τιμής κατά 60% αλλά και μια άστοχη αλλαγή επωνυμίας, οι οποίες πυροδότησαν μια φυγή πελατών.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των συνδρομητών του Netflix στις ΗΠΑ μειώθηκε για πρώτη φορά, καθώς είχε 23,79 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι 24,59 εκατομμυρίων συνδρομητών του προηγούμενου τριμήνου.
Το Netflix προσπαθεί να μετατοπίσει τους πελάτες του από τη συνδρομητική υπηρεσία DVD προς τις υπηρεσίες upstreaming που έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει τις δύο δραστηριότητες, μετονομάζοντας την υπηρεσία DVD σε Qwikster για να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο σχέδιο λίγες εβδομάδες αργότερα.
Οι χρήστες του Netflix ακύρωσαν μαζικά τις συνδρομές τους στις υπηρεσίες DVD, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι και ο αριθμός των πελατών upstreaming έχει μειωθεί ενώ οι πελάτες με ομαδικές συνδρομές αποχώρησαν από την υπηρεσία.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά του στοιχεία, το Netflix ανακοίνωσε ότι για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,36-0,70 δολάρια.
Το Netflix πρόκειται να λανσάρει την online συνδρομητική του υπηρεσία τηλεόρασης και ταινιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία στις αρχές του επόμενου έτους, ερχόμενο έτσι αντιμέτωπο με την Tesco, την Amazon.com και το YouTube της Google, καθώς και με νέες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως το Vdio.
Το Netflix έχει σχεδόν 222 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.
Ωστόσο, η αύξηση των συνδρομητών έχει σταματήσει και τα έσοδα κατά το τελευταίο τρίμηνο, αυξημένα κατά 9,8% στα 7,87 δισ. δολάρια, δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της Wall Street.
Το Netflix εκτιμά επίσης ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατ. άτομα που παρακολουθούν ταινίες και σειρές στην πλατφόρμα του χωρίς να πληρώνουν γι' αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης