Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Έχουμε προειδοποιήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία για τις συνέπειες ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Έχουμε προειδοποιήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία για τις συνέπειες ένταξης στο ΝΑΤΟ
«Έχουμε εκφράσει όλες τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών», είπε η Μaria Zakharova στον τηλεοπτικό σταθμό Russia-24

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία και μέσω διμερών διπλωματικών διαύλων για τις συνέπειες μιας ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova.
«Έχουμε εκφράσει όλες τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών», είπε η Zakharova στον τηλεοπτικό σταθμό Russia-24.
«Αυτοί [η Σουηδία και η Φινλανδία] το γνωρίζουν, δεν θα έχουν τίποτα να εκπλαγούν, ενημερώθηκαν για τα πάντα, σε τι ακριβώς θα οδηγήσει».
Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας θα ανοίξει σήμερα συζήτηση για το αν θα επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που πυροδότησε έξαρση στην πολιτική και δημόσια υποστήριξη για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.
Παρά την προειδοποίηση της Ρωσίας για συσσώρευση πυρηνικών στη Βαλτική, εάν η Φινλανδία και η γειτονική Σουηδία ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας είπε ότι η χώρα της θα αποφασίσει γρήγορα εάν θα υποβάλει αίτημα για ένταξη.
Η Σουηδία εξετάζει επίσης εάν θα υποβάλει αίτημα ένταξης, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης