Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Επιτάχυνση παραδόσεων πετρελαίου και πληρωμές σε ρούβλια

Rosneft: Επιτάχυνση παραδόσεων πετρελαίου και πληρωμές σε ρούβλια
Η εταιρεία πρόσφερε έως και 37,4 εκατομμύρια βαρέλια προς πώληση από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Εξέπληξε τους traders ο κρατικός γίγαντας παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft, στην Ευρώπη και την Ασία με προσφορές για πώληση μεγάλων ποσοτήτων αργού, καθώς και με σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία πληρωμής για τουλάχιστον μερικά από τα φορτία.
Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημάδι διακοπής ορισμένων από τις λειτουργίες της εταιρείας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η εταιρεία πρόσφερε έως και 37,4 εκατομμύρια βαρέλια προς πώληση από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας για φόρτωση τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg.
Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 40% των ημερήσιων θαλάσσιων εξαγωγών αργού πετρελαίου πέρυσι.

Όροι πληρωμής

Οι όροι πώλησης των Urals, της κορυφαίας κατηγορίας εξαγωγών της χώρας, ορίζουν ότι οι αγοραστές θα μπορούσαν θεωρητικά να πληρώσουν σε δολάρια, ευρώ, κινεζικό γιουάν, τουρκική λίρα ή ντιρχάμ των ΗΑΕ, αν και η προτίμηση της Rosneft είναι ρούβλια.
Αυτό υποδηλώνει ότι μία από τις ανησυχίες που αναστατώνει την αγορά φυσικού αερίου –η επιμονή της Μόσχας να πληρώνει στο εγχώριο νόμισμα της– μπορεί να μην επηρεάσει ακόμη το πετρέλαιο.
Η Rosneft ζητά προπληρωμή 100% για την προσωρινή αξία των φορτίων Urals, γεγονός που περιπλέκεται από τη μετατροπή των νομισμάτων σε ρούβλια, αλλά στη συνέχεια θα είναι αποδεκτά εάν είναι απαραίτητο.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης