Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έκκληση Zemmour σε δεξιά και ακροδεξιά για συμμαχία εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου

Γαλλία: Έκκληση Zemmour σε δεξιά και ακροδεξιά για συμμαχία εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου
Η Marechal εντάχθηκε επισήμως στην προεκλογική εκστρατεία του Ζemmour τον περασμένο μήνα επιφέροντας έτσι πλήγμα στην Le Pen, η οποία είχε ήδη πληγεί από άλλες αποστασίες
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση προς τα δεξιά και τα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα να συμμαχήσουν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, απηύθυναν οι ηγέτες του κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Eric Zemmour, ο ακροδεξιός ηγέτης που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Οι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι του κόμματος του Zemmour  "Reconquête!", δήλωσαν στην εφημερίδα Le Figaro ανοιχτοί σε συνομιλίες για συμμαχία με τον "Εθνικό Συναγερμό" της Marine Le Pen, η οποία θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Emmanuel Macron στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς και με τους συντηρητικούς "Ρεπουπλικανούς" και το ακροδεξιό κόμμα "Debout La France".
"Αυτή η επιλογή δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ιδιαιτερότητα της γραμμής και της στρατηγικής μας, που δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στο πολιτικό φάσμα", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ηγέτες τους.

Η αριστερά καθορίζει την ατζέντα

Οι τρεις τους εκφράζουν την ανησυχία ότι οι εκλογές "παίζονται πάνω σε αριστερές θέσεις".
Ο Zemmour, ο οποίος είχε προτείνει σε περίπτωση εκλογής του να απελάσει τους άνεργους μετανάστες και να μπλοκάρει τα εμβάσματα, είδε το ποσοστό της δημοτικότητάς του να καταποντίζεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συσπείρωση των ακροδεξιών υποψηφίων γύρω από την  Le Pen, η οποία ήταν αντιμέτωπη με τον Μacron και στις εκλογές του 2017.
Μιλώντας στο δίκτυο BFM TV, η Marechal, η οποία είναι ανιψιά της Le Pen, είπε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Μacron στην προεδρία, είναι "μια επιλογή" να εκλεγεί η Le Pen πρωθυπουργός.
Η Marechal εντάχθηκε επισήμως στην προεκλογική εκστρατεία του Ζemmour τον περασμένο μήνα επιφέροντας έτσι πλήγμα στην Le Pen, η οποία είχε ήδη πληγεί από άλλες αποστασίες.
Ο Macron έχει διευρύνει το προβάδισμά του ενόψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών την Κυριακή, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει την νίκη. Και οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, που στήριξαν τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Jean Luc Melanchon στον πρώτο γύρο, πολλοί εκ των οποίων δεν θα πάνε να ψηφίσουν ή θα ρίξουν λευκό.
Χθες Τρίτη ο Melanchon κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον εκλέξουν πρωθυπουργό στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου καθώς ήρθε στην τρίτη θέση με μικρή διαφορά (22% έναντι 23% της Le Pen) κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης