Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο τελεσίγραφο Ρωσίας στους Ουκρανούς στο εργοστάσιο Azovstal: Παραδώστε τα όπλα σας

Νέο τελεσίγραφο Ρωσίας στους Ουκρανούς στο εργοστάσιο Azovstal: Παραδώστε τα όπλα σας
Ζούμε ίσως τις τελευταίες ώρες μας αναφέρουν οι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης
Σχετικά Άρθρα

Να παραδώσουν τα όπλα τους καλούν τους Ουκρανούς υπερασπιστές της Μαριούπολης, οι οποίοι έχουν απομείνει στο εργοστάσιο Azovstal ζητούν οι Ρώσοι με νέο τελεσίγραφο τους.
Το τελεσίγραφο, το οποίο προβλέπει την κατάπαυση του πυρός γύρω από το εργοστάσιο, θα τεθεί σε ισχύ από τις 14:00 μετά το μεσημέρι.
«Οι ρώσικες ένοπλες δυνάμεις, βασιζόμενες σε ανθρωπιστικές αρχές, προτείνουν ξανά στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και των ξένων μισθοφόρων να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις από τις 14:00 ώρα Μόσχας την 20η Απριλίου και να καταθέσουν τα όπλα τους» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αντίστοιχο τελεσίγραφο είχε εκδοθεί και χθες Τρίτη 19/4, αν και η πρόταση αυτή δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους Ουκρανούς.
Εκτιμάται πως μεγάλο μέρος από τον χώρο του εργοστασίου έχει ήδη ισοπεδωθεί από τα ρωσικά πλήγματα.

Ζούμε ίσως τις τελευταίες ώρες μας

Εν τω μεταξύ, κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι Ουκρανοί που βρίσκονται στο εργοστάσιο.
«Ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας, αν όχι τις τελευταίες ώρες μας», ανέφερε Ουκρανός αξιωματικός με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
«Ο εχθρός έχει δεκαπλάσια δύναμη από εμάς.
Απευθύνουμε έκκληση και εκλιπαρούμε όλους τους ηγέτες του κόσμου να μας βοηθήσουν.
Τους ζητάμε να προχωρήσουν σε διαδικασία για να μας βγάλουν από εδώ και να μας πάνε στο έδαφος κάποιας τρίτης χώρας
Ο ρωσικός στρατός έχει το πλεονέκτημα στον αέρα, στο πυροβολικό, σε χερσαίες δυνάμεις, σε εξοπλισμό και στα άρματα μάχης.
Υπερασπιζόμαστε μόνο ένα σημείο -το εργοστάσιο Αzovstal -, όπου πέρα από τους στρατιωτικούς βρίσκονται επίσης άμαχοι που μετατράπηκαν σε θύματα αυτού του πολέμου» ανέφερε ο Serhiy Volyna, της 36ης ταξιαρχίας του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης