Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί πρέπει να σταματήσει η υστερία κατά της Ρωσίας; – Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυστυχώς ήταν δικαιολογημένος

Γιατί πρέπει να σταματήσει η υστερία κατά της Ρωσίας; – Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυστυχώς ήταν δικαιολογημένος
Η Ουκρανία καταστρέφεται επειδή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν αφήνουν τον Zelensky να αποδεχθεί ένα σύμφωνο ειρήνης…

Ο τυχοδιώκτης Zelensky ο ουκρανός Πρόεδρος έπαιζε εδώ και πολύ καιρό με την φωτιά.
Η υποκρισία της Δύσης είναι ιστορική και διαιωνιζόμενη…
Εάν κάποιος ανατρέξει στα δημοσιεύματα μήνες πριν τον Φεβρουάριο του 2022 πριν ξεκινήσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα…
Η δύση θεωρούσε την Ουκρανία μια διεφθαρμένη χώρα η οποία απέκτησε υπόσταση λόγω της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να την εντάξει στην συμμαχία.
Να ξεκαθαρίσουμε οι πολίτες της Ουκρανίας δεν ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα τους, αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται που δεν ευθύνονται και αυτό είναι τραγικό....
Σχεδόν το ΑΕΠ έχει καταρρεύσει 45% η οικονομία έχει διαλυθεί λόγω του πολέμου, η Ουκρανία στηρίζεται στα κεφάλαια της Δύσης και θα καταλήξει στα μνημόνια του ΔΝΤ… μετά τον πόλεμο.
Ο κωμικός ηθοποιός Zelensky – πριν πολιτευθεί ο Zelensky ήταν κωμικός ηθοποιός – συνεργάστηκε με τους δημοκρατικούς του Biden και το ΝΑΤΟ προκαλώντας την Ρωσία… καθώς ήξερε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί casus belli.
Την ίδια στιγμή όπως αποκαλύπτεται ο Zelensky ετοίμαζε μεγάλη επίθεση στην Κριμαία και στο Donbass ώστε να απελευθερώσει τα εδάφη από τους ρωσώφωνους αυτονομιστές.
Για την Ρωσία η διατήρηση της ανατολικής ζώνης της Ουκρανίας έχει τεράστια σημασία…
Πως ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος θα δικαιολογούσε την κατάληψη του Donbass και της Κριμαίας από τους Ουκρανούς χωρίς να κάνει τίποτε για τους ρωσώφωνους;
Ο πόλεμος στην Ουκρανία όσο καταστροφικός και εάν είναι για την κοινωνία και την οικονομία της… ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένος.
Ο Putin δεν είναι εγκληματίας πολέμου γιατί εάν είναι τότε και όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι είναι εγκληματίες πολέμου με τόσους βίαιους και βάναυσους πολέμους που έχουν διεξάγει, οι Ισραηλινοί είναι εγκληματίες πολέμου που χτυπούν ανελέητα τους παλαιστινίους και πλήθος άλλων…
Γιατί όταν ένας δυτικός σκοτώνει αμάχους σε μια τριτοκοσμική χώρα… θεωρείται φυσιολογικό και γιατί όταν μια άλλη χώρα εκτός δύσης σκοτώνει αμάχους είναι εγκληματίας πολέμου;
Η απάντηση είναι προφανής είναι υποκριτικό επιχείρημα.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Βιώνουμε μια απίστευτη προπαγάνδα όπου τα διεθνή μέσα και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν μονοδιάστατα τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Καλλιεργείται λοιπόν η αντίληψη ότι η Ρωσία είναι ο κακός, ο Putin είναι εγκληματίας πολέμου και η Ουκρανία ο αμυνόμενος, ο καλός και βεβαίως η πάντα καλοπροαίρετη Δύση και οι ΗΠΑ… σπεύδουν να βοηθήσουν το καλό…
Όπως έλεγε παλιά και ο πρόεδρος George W. Bush οι ΗΠΑ είναι η δύναμη του καλού και πολεμάει το κακό.
Αυτά είναι ευφυολογήματα και προπαγάνδα και όχι ουσία…
Δείτε την περίπτωση του Ισραήλ με τους παλαιστινίους.
Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατέχουν παλαιστινιακά εδάφη και σκοτώνουν τους παλαιστινίους.
Για την διεθνή κοινή γνώμη οι παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες και δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα στα εδάφη τους και οι Ισραηλινοί οι καλοί που αγωνίζονται να προστατεύσουν το έδαφος τους από τους τρομοκράτες.
Προφανώς για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Η προπαγάνδα όμως κυριαρχεί… το Ισραήλ ο ισχυρός είναι ο καλός ενός βρώμικου πολέμου και η Ρωσία η ισχυρή είναι ο κακός επίσης ενός βρώμικου πολέμου…
Δύο μέτρα και δεκάδες σταθμά… ή βαφτίζουμε το οτιδήποτε ότι μας συμφέρει…
Η παγκόσμια κοινωνία έχει αφυπνιστεί και ξέρει να ξεχωρίζει την αλήθεια από την προπαγάνδα.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν δικαιολογημένος για τα ρωσικά συμφέροντα.
Εάν η Ουκρανία είχε επιτεθεί στο Donbass και στην Κριμαία για να απελευθερώσει τα εδάφη από τους ρωσώφωνους που αντιστοιχούν στο 85%... ποιος στην Δύση θα επέκρινε την Ουκρανία;

1)Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία, η Ανατολική Ουκρανία δεν αυτονομηθεί.
Ο ρωσικός στρατός είναι δύο επίπεδα.
Ο τακτικός εξοπλισμός όπου σε ορισμένους τομείς είναι σύγχρονος και σε άλλους παρωχημένος, τα πυρηνικά που καθιστούν την Ρωσία υπερδύναμη και ο στρατός που μερικώς ήταν προετοιμασμένος για πόλεμο ειδικά μονάδες τεθωρακισμένων εξαιρώντας τις ειδικές δυνάμεις ή τους Τσετσένους ή τον ιδιωτικό στρατό Wagner.
H διχοτόμηση της Ουκρανίας από τα ανατολικά έως τον Δνείπερο ποταμό και πιο συγκεκριμένα βόρεια – βορειοανατολικά από το Kharkiv (Χάρκοβο) με κατεύθυνση νότια στο Izyum και Popasna στην περιοχή του Donbass ειδικά τις μεγάλες πόλεις Luhansk και νοτιότερα το Donetsk.
Η Μαριούπολη η οποία νομοτελειακά έπεσε στα χέρια των ρώσων με την μάχη στο εργοστάσιο Azovstal να αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια των Ουκρανών να αποτρέψουν το μοιραίο έως την Κριμαία και νοτιοδυτικά προς Kherson έως τις παρυφές του Mykolaiv.
Αυτά θα συμβούν νομοτελειακά.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα διχοτομήσουν την Ουκρανία.

2)Το ΝΑΤΟ παρά τις προτροπές που δέχεται δεν θα πολεμήσει με την Ρωσία, ούτε θα εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Στέλνουν πολεμοφόδια, πολλά εξ αυτών καταστρέφονται στο Lviv στην Δυτική Ουκρανία αλλά έως εκεί θα φθάσει το ΝΑΤΟ ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη θα εντείνουν τις κυρώσεις… κατά της Ρωσίας.
Η κλιμάκωση των κυρώσεων θα ενταθεί αλλά έως τώρα το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί 11% και της Ουκρανίας 45%...
Η Ουκρανία καταστρέφεται επειδή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν αφήνουν τον Zelensky να αποδεχθεί ένα σύμφωνο ειρήνης…
Το κόστος για την Ουκρανία θα είναι ανυπολόγιστο.

3)Οι απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων θεωρούμε ότι είναι προπαγάνδα φόβου και τακτικισμοί, η χρήση βαρέως τύπου πυρηνικών όπλων θα σηματοδοτούσε την καταστροφή της ανθρωπότητας και κανείς δεν θα πάρει αυτό το ρίσκο.

Θα επικρατήσει η ψυχρή ειρήνη

4)Στο τέλος θα επικρατήσει η ψυχρή ειρήνη που θα είναι μια μακρά περίοδος εύθραυστων ισορροπιών.
Μετά τον ψυχρό πόλεμο θα κυριαρχήσει η ψυχρή ειρήνη όπου το νέο τοπίο θα κυριαρχείται από δαιμονοποιήσεις και προκαταλήψεις.
Οι ρώσοι είναι καχύποπτοι με την δύση και οι δυτικοί θα είναι καχύποπτοι με τους ρώσους.
Ο πόλεμος θα τελειώσει, η Ρωσία θα πει ότι κέρδισε, το ΝΑΤΟ θα πει ότι δεν έχασε και η Ουκρανία απλά θα είναι το εξιλαστήριο θύμα ενός σχεδίου κυριαρχίας παγκόσμιων δυνάμεων….

Σε όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί θετική έκπληξη η μεγάλη αποδοχή της Τουρκίας από τους εμπόλεμους ρώσους και Ουκρανούς απόδειξη ότι η Τουρκία έχει χτίσει σοβαρή διπλωματία τόσα χρόνια σε αντίθεση με την Ελλάδα που αποτελεί μέρος του κοπαδιού, όπου πάει ο όχλος και όπου οδηγεί η υστερία….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης