Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,4% για τον χρυσό λόγω ανόδου στο δολάριο, στα 1.959 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 1,4% για τον χρυσό λόγω ανόδου στο δολάριο, στα 1.959 δολ. ανά ουγγιά
Το ράλι του δολαρίου έρχεται εν μέσω ενός μπαράζ δηλώσεων από υψηλόβαθμα στελέχη της Federal Reserve για την ανάγκη η σύσφιξη

Πτώση σημείωσαν τα futures του χρυσού την Τρίτη 19 Απρίλιου, με το πολύτιμο μέταλλο να διαγράφει, ως είθισται, αντιστρόφως ανάλογη πορεία σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.
Το ράλι του δολαρίου έρχεται εν μέσω ενός μπαράζ δηλώσεων από υψηλόβαθμα στελέχη της Federal Reserve για την ανάγκη η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής να γίνει με γρήγορο ρυθμό προκειμένου να χαλιναγωγηθεί ο ξέφρενος πληθωρισμός.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 27,40 δολ. ή 1,4% και τερμάτισε τις συναλλαγές στα 1.959 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 11 Απριλίου.
«Η αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα μία "φυγή" των επενδυτών προς το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού», σημειώνει ο αναλυτής της FXTM Lukman Otunuga, τονίζοντας παράλληλα πως το πολύτιμο μέταλλο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις «απειλές» που δημιουργούνται από την ενίσχυση του δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και από την πρόθεση της Fed να αυξήσει τα βασικά της επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης