Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Putin αποδίδει τιμητικό τίτλο για τον «ηρωισμό» της Ταξιαρχίας που επιχείρησε στην πόλη Bucha

Ο πρόεδρος Putin αποδίδει τιμητικό τίτλο για τον «ηρωισμό» της Ταξιαρχίας που επιχείρησε στην πόλη Bucha
Ο Putin υπέγραψε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ένα διάταγμα με το οποίο απονέμεται ο «επίτιμος τίτλος Φρουράς» σε αυτή την ταξιαρχία λόγω του «ηρωισμού και της επιμονής, της αποφασιστικότητας και του θάρρους» των ανδρών της

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απένειμε σήμερα έναν τιμητικό τίτλο για «ηρωισμό» στην 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων, η οποία κατηγορείται από το Κίεβο ότι συμμετείχε σε σφαγές που διαπράχθηκαν στην Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.
Ο Putin υπέγραψε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ένα διάταγμα με το οποίο απονέμεται ο «επίτιμος τίτλος Φρουράς» σε αυτή την ταξιαρχία λόγω του «ηρωισμού και της επιμονής, της αποφασιστικότητας και του θάρρους» των ανδρών της.
«Οι επιδέξιες και αποφασιστικές ενέργειες όλου του προσωπικού (της ταξιαρχίας) κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αποτελούν πρότυπο εκτέλεσης στρατιωτικού καθήκοντος, θάρρους, αποφασιστικότητας και υψηλού επαγγελματισμού», έγραψε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε στρατιώτες.
Το Κρεμλίνο δεν αναφέρει πού βρίσκονται ή πού έχουν αναπτυχθεί αυτοί οι άνδρες ούτε διευκρίνισε τις αποστολές τους.
Η Ουκρανία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό και ειδικότερα την εν λόγω 64η ταξιαρχία ότι διέπραξε σφαγή αμάχων στην Bucha, που αποκαλύφθηκε μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών στις 30 Μαρτίου.
Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία και κατηγορεί τις ουκρανικές αρχές και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι σκηνοθέτησαν τη σφαγή ή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις τη διέπραξαν για να κατηγορήσουν τη Μόσχα γι' αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης