Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Emirates θα συνεχίσει να πετάει προς τη Ρωσία - Η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η Emirates θα συνεχίσει να πετάει προς τη Ρωσία - Η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το Άμπου Ντάμπι δεν έχει επίσης διακόψει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Μόσχα.
Σχετικά Άρθρα

Το CEO της Emirates σε δηλώσεις του για το BBC ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να πετά προς τη Ρωσία εκτός εάν ο ιδιοκτήτης της, δηλαδή η κυβέρνηση του Ντουμπάι, της πει να σταματήσει.
«Αν μας πουν να σταματήσουμε, θα σταματήσουμε, εκτός αν μας πουν το αντίθετο, θα συνεχίσουμε», είπε ο Sir Tim Clarke στο BBC.
Οι περισσότερες μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες αποχώρησαν από τη Ρωσία εν μέσω σαρωτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από δυτικές χώρες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Αλλά η Emirates είναι ένας από τους λίγους αερομεταφορείς που εξακολουθεί να εκτελεί πτήσεις προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Όταν ρωτήθηκε εάν η αεροπορική εταιρεία θα επανεξετάσει τη θέση της, ο πρόεδρος της Emirates Sir Tim είπε ότι «δεν ήταν δική του κίνηση» αλλά μια απόφαση που θα έπαιρνε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
Εκτός από τη μεταφορά επιβατών, η αεροπορική εταιρεία μεταφέρει επίσης φορτία, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών αγαθών, τροφίμων και ιατρικών προμηθειών, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων.
Ο Sir Tim πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο ρωσικός πληθυσμός μπορεί να μην είναι μέρος του πολέμου στην Ουκρανία.Είπε: «Φροντίζουμε ανθρώπους που βρίσκονται στην περιφέρεια του κύριου ζητήματος εδώ, και μάλλον αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το βλέπει η κυβέρνηση [ΗΑΕ]».

Κατά των κυρώσεων 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία απέρριψαν τις εκκλήσεις των δυτικών κυβερνήσεων για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
Το Άμπου Ντάμπι δεν έχει επίσης διακόψει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Μόσχα.
Ήταν μία από τις τρεις μόνο χώρες, μαζί με την Κίνα και την Ινδία, που απείχαν από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Φεβρουάριο για την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Απείχε επίσης από την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης στις 7 Απριλίου για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Από το ξέσπασμα του πολέμου, η Μόσχα έχει αντιμετωπίσει ένα μπαράζ πρωτοφανών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο και τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.
Οι διεθνείς πτήσεις των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών έχουν περιοριστεί σοβαρά λόγω των κυρώσεων.
Ο εθνικός αερομεταφορέας Aeroflot ανέστειλε όλες τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από τις πτήσεις του προς την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, λόγω των κυρώσεων.
Ο Sir Tim πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, ειδικά εάν η Ρωσία αποκλειστεί από τη Δύση και την παγκόσμια οικονομία.
"Αυτός ο [πόλεμος] θα έχει σημαντικές εκδηλώσεις ίσως μειονεκτημάτων και για τις δύο πλευρές. Και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη βιομηχανία", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης