Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες από το φλεγόμενο ρωσικό καταδρομικό Moskva

Τι δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες από το φλεγόμενο ρωσικό καταδρομικό Moskva
Ερωτηματικό αν είναι αυθεντικό το βίντεο
Σχετικά Άρθρα

Ένα βίντεο διάρκειας μόλις 3 δευτερολέπτων και δύο φωτογραφίες, που φέρονται να είναι από το ρωσικό καταδρομικό πλοίο Moskva, το οποίο βυθίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μαύρη Θάλασσα, κυκλοφορούν από το πρωί στα social media με πολλούς ειδικούς και αναλυτές να επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τις εικόνες και να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το τι τελικά συνέβη στο πλοίο.
Πάντως, στο βίντεο των 3 μόλις δευτερολέπτων εντύπωση προκαλεί το μέγεθος του ρυμουλκού πλοίου που φαίνεται να είναι περίπου του ίδιου μεγέθους με το ρωσικό καταδιωκτικό, κάτι που γεννά ερωτηματικά σχετικά με την αυθεντικότητα του.
Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο υποστηρίζει πως έπληξε με δύο πυραύλους Neptune το πλοίο, επιχείρημα που απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα, η οποία έχει αναφέρει πως το πλοίο υπέστη τεράστιες ζημιές ύστερα από πυρκαγιά που επεκτάθηκε στον χώρο των πυρομαχικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ισχυρές εκρήξεις.
Μάλιστα η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως το πλοίο βυθίστηκε λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με το BBC, το βίντεο έχει ληφθεί από κάποια σωσίβια λέμβο ενώ κοντά στο φλεγόμενο πλοίο που όπως αναφέρεται, έχει το σχήμα του Moskva, βρίσκεται και ένα ρυμουλκό.
3333_1.jpg
Παράλληλα καπνός βγαίνει από το πλοίο, σε πολλά μέρη του οποίου φαίνονται αρκετές τρύπες, ενώ φαίνεται πως έχει προκληθεί και μεγάλη εισροή υδάτων στο Moskva, του οποίου οι σωσίβιες λέμβοι φαίνεται πως έχουν αναπτυχθεί.
Σημειώνεται πως η Μόσχα έχει αναφέρει πως το πλήρωμα του πλοίου διασώθηκε.
Η βύθιση του Mosvka ήταν ένα ηχηρό πλήγμα για τη Μόσχα τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, δεδομένου ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια ρωσικού πολεμικού πλοίου από το Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
543333333333.jpg

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης