Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβαθμίζεται σημαντικά η διαστημική συνεργασία Κίνας - Ρωσίας εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Αναβαθμίζεται σημαντικά η διαστημική συνεργασία Κίνας - Ρωσίας εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας
«Στο μέλλον θα τηρήσουμε σίγουρα αυτή την αρχή και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να εμβαθύνουμε τη διεθνή συνεργασία» δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος

Η Κίνα σκοπεύει να μοιραστεί τον εθνικό της διαστημικό σταθμό με τη Ρωσία και άλλες χώρες σε δίκαιη βάση, ακόμη και όταν η παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δήλωσε την Κυριακή (17/4/2022) ο Hao Chun, διευθυντής της China Manned Space Agency.
«Έχουμε υπογράψει μια σειρά συμφωνιών με ενδιαφερόμενα κράτη και οργανισμούς και πετύχαμε πολλαπλά αποτελέσματα στην από κοινού έρευνα», είπε, όταν ρωτήθηκε από το TASS για τις προοπτικές συνεργασίας με τη Ρωσία εν μέσω της ολοένα και πιο περίπλοκης διεθνούς κατάστασης.
«Η Κίνα σκοπεύει να συνεργαστεί σε δίκαιη και αμοιβαία επωφελή βάση».

Διεθνής συνεργασία

«Στο μέλλον θα τηρήσουμε σίγουρα αυτή την αρχή και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να εμβαθύνουμε τη διεθνή συνεργασία», συνέχισε ο αξιωματούχος.
Ο Hao Chun είπε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να κάνει τον σταθμό μια «καλή βάση για τη διαμόρφωση μιας ανθρωπότητας που ενώνεται με μια μοίρα».
Στις 16 Οκτωβρίου 2021, η Κίνα εκτόξευσε το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Shenzhou-13 με τρεις κοσμοναύτες από το κοσμοδρόμιο Jiuquan στη βόρεια Κίνα, στον σταθμό της χώρας.
Στις 16 Απριλίου 2022, οι κοσμοναύτες, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τα καθήκοντά τους, επέστρεψαν στη Γη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης