Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Αυτός ο μεγιστάνας θέλει να καταστρέψει τον Elon Musk - Η βεντέτα, τα 650.000 δολ. που δαπάνησε και η νέα υποψηφιότητα

Politico: Αυτός ο μεγιστάνας θέλει να καταστρέψει τον Elon Musk - Η βεντέτα, τα 650.000 δολ. που δαπάνησε και η νέα υποψηφιότητα
Μετά τη δυσαρέσκεια που επικρατεί εναντίον του μεγιστάνα της Tesla, ο O' Dowd θέλει μέσω αυτής της επιθετικής διαφήμισης να προσελκύσει το εκλογικό σώμα, εκτιμούν αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Ένας μεγιστάνας λογισμικού από την Καλιφόρνια ετοιμάζεται να ξοδέψει εκατομμύρια από τα δικά του δολάρια σε μια εκστρατεία εξόντωσης του Elon Musk
Προφανώς, τα κάνει όλα ως μέρος μιας δονκιχωτικής εκστρατείας για τη Γερουσία των ΗΠΑ, γράφει η Politico ώστε να κερδίσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.
Πρόκειται για τον Dan O'Dowd, ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Green Hills Software και αυτοαποκαλούμενο δισεκατομμυριούχο από τη Σάντα Μπάρμπαρα, ο οποίος έχει ξοδέψει τις τελευταίες ημέρες σχεδόν 650.000 δολάρια σε τηλεοπτικό χρόνο εκπομπής στην πολιτεία, σύμφωνα με στοιχεία από υπηρεσίες παρακολούθησης διαφημίσεων που έλαβε η εφημερίδα.
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται μόνο για την... αρχή ενός μπαράζ διαφημίσεων από τον O'Dowd που στοχεύουν τον Musk και την Tesla για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. 
Η Green Hills κατασκευάζει ανταγωνιστικό λογισμικό στην Tesla  και ο O'Dowd χλεύασε δημόσια τα ηλεκτρικά οχήματα του Musk χαρακτηρίζοντας τα ως κακής απόδοσης και επικίνδυνα. 

Η υποψηφιότητα στην Καλιφόρνια

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν πρόκειται απλώς για μια προσωπική βεντέτα, αλλά ένα γεγονός που οδηγεί τη νέα εκλογική κούρσα.
O'Dowd κατέθεσε έγγραφα για να θέσει υποψηφιότητα και το όνομά του θα εμφανίζεται στο ψηφοδέλτιο της Καλιφόρνια. 
Δύο από τα άτομα με γνώση της στρατηγικής του, είπαν ότι έχει προσλάβει έμπειρους συμβούλους των Δημοκρατικών για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της εκστρατείας.
Η ομάδα του, περιλαμβάνει τον διάσημο δημιουργό διαφημίσεων Mark Putnam και ο O'Dowd έχει λάβει επίσης βοήθεια από τον βετεράνο πράκτορα John Blair.
Οι εν λόγω κινήσεις βέβαια υπογραμμίζουν τη σοβαρότητά του θέματος και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις πολιτικές του φιλοδοξίες.
Αν και οι γύρω του επιμένουν ότι δεν προσπαθεί να κερδίσει πραγματικά τις εκλογές, το τεράστιο μέγεθος των προγραμματισμένων δαπανών του O'Dowd, σε συνδυασμό με ένα εκλογικό σύστημα στην Καλιφόρνια που επιτρέπει στους δύο πρώτους υποψηφίους ανεξαρτήτως κόμματος να προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο, προκαλεί... κρουστικά κύματα μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον.
«Αυτοί οι αυτοχρηματοδοτούμενοι υποψήφιοι δεν βάζουν κανένα όριο στις φιλοδοξίες τους και μπορούν να αγοράσουν το δρόμο τους για να εκλεγούν», δήλωσε η Yvonne Gutierrez, διευθύνουσα σύμβουλος στο Latino Victory Project, το οποίο υποστήριξε τον διορισμό του Padilla στη Γερουσία στις αρχές του 2021.

Μετά τη δυσαρέσκεια που επικρατεί εναντίον του μεγιστάνα της Tesla, ο O' Dowd θέλει μέσω αυτής της επιθετικής διαφήμισης να προσελκύσει το εκλογικό σώμα, εκτιμούν αναλυτές.
Ήδη, ο O'Dowd έχει αναρτήσει στο Twitter μια ροή από βίντεο στο διαδίκτυο με τη συντριβή της Tesla. 
Νωρίτερα αυτό το έτος, δημοσίευσε μια 
ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times εναντίον του Musk που χαρακτήριζε την τεχνολογία της Tesla ως «το χειρότερο λογισμικό που πωλήθηκε ποτέ από εταιρεία Fortune 500» και προειδοποίησε τους χρήστες να μην είναι τα «ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης» της εταιρείας.
Ο Musk απάντησε με ένα tweet χαρακτηρίζοντας τον O'Dowd και την παρέα του. «Το λογισμικό Green Hills είναι ένα σωρό σκουπίδια», έγραψε.
Ο O'Dowd αρνήθηκε ότι οι επικρίσεις του για τον Tesla οφείλονται στα δικά του οικονομικά συμφέροντα. Η Green Hills Software, σε ανακοίνωσή της την εποχή που η διαφήμιση του O'Dowd κυκλοφόρησε στους Times, δήλωσε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σχεδιασμού της χρησιμοποιούνται σε μοντέλα BMW iX.
Screenshot_6_1.png
Στον ιστότοπο για το Dawn Project, ο O'Dowd ισχυρίζεται ότι είναι ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο στη δημιουργία λογισμικού που δεν αποτυγχάνει ποτέ και δεν μπορεί να χακαριστεί — συμπεριλαμβανομένων ασφαλών λειτουργικών συστημάτων για έργα όπως τα 787 της Boeing, τα F-35 Fighter Jets της Lockheed Martin, Boeing B1-B Intercontinental Nuclear Bomber και το Orion Crew Exploration Vehicle της NASA.
maxresdefault_14.jpg
Ο ιστότοπος δημοσίευσε επίσης μια ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων με τον O'Dowd, όπου τον ρώτησε γιατί, αν ήταν τόσο επιτυχημένος εδώ και 25 χρόνια, δεν είναι ακόμη δισεκατομμυριούχος;
«Είμαι δισεκατομμυριούχος, αλλά το λογισμικό μου χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τον στρατό και μέχρι τώρα κρατούσα χαμηλό προφίλ», απάντησε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης