Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος - Ουκρανία: Φορτηγά κολλημένα για 33 ώρες στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Πόλεμος - Ουκρανία: Φορτηγά κολλημένα για 33 ώρες στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ
Η ΕΕ έχει απαγορεύσει στα φορτηγά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία - εκτός από αυτά που μεταφέρουν φάρμακα, το ταχυδρομείο ή προϊόντα πετρελαίου- να εισέρχονται ή να παραμείνουν στο μπλοκ

Μια τεράστια ουρά φορτηγών έχει σχηματιστεί στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας, καθώς Ρώσοι και Λευκορώσοι οδηγοί προσπαθούν να φύγουν από την ΕΕ μετά την προθεσμία των κυρώσεων.
Εν όψει της προθεσμίας του Σαββάτου 16/4, η γραμμή επεκτάθηκε στα 80 χιλιόμετρα (60 μίλια), με μερικά να έχουν κολλήσει για τις 33 ώρες σύμφωνα με το BBC.
Η ΕΕ έχει απαγορεύσει στα φορτηγά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία - εκτός από αυτά που μεταφέρουν φάρμακα, το ταχυδρομείο ή προϊόντα πετρελαίου- να εισέρχονται ή να παραμείνουν στο μπλοκ.
Η κίνηση είναι μέρος των κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
IMS7uguMrdMYOlIwcIdH6VPFeMzj37gfoTpu0Sm_xYU.webp
Πλάνα από drone που κατατέθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έδειξαν μεγάλες ουρές να παραμένουν καθώς πλησίαζε η προθεσμία για τα μεσάνυχτα.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με χιλιάδες άλλα φορτηγά από τις δύο χώρες που εκτιμάται ότι βρίσκονται επί του παρόντος στο έδαφος της ΕΕ.
Μια πιθανότητα είναι να κατασχεθούν από τις εθνικές αρχές.
Ένας Πολωνός αξιωματούχος που εκπροσωπεί ομίλους μεταφορών εξέφρασε την ανησυχία του ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια μέτρα κατά πολωνικών φορτηγών που χρησιμοποιούν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.
Η ΕΕ - και πολλές άλλες δυτικές χώρες - έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του κύριου συμμάχου της, της Λευκορωσίας.
Οι δύο χώρες έχουν απαντήσει με την επιβολή δικών τους μέτρων.
124193583_0e22453e-d143-40ff-b872-7660bb950786.webp

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης