Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται ο πόλεμος Musk - ΔΣ Twitter: Η αιχμηρή δημοσίευση και το σχέδιο αποτροπής εξαγοράς του κολοσσού

Μαίνεται ο πόλεμος Musk - ΔΣ Twitter: Η αιχμηρή δημοσίευση και το σχέδιο αποτροπής εξαγοράς του κολοσσού
Το Twitter παρουσίασε την Παρασκευή ένα σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων που θα μπορούσε να αποτρέψει την προσπάθεια εξαγοράς του από τον Musk
Σχετικά Άρθρα

Τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου της Twitter Inc. δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους, δήλωσε ο Elon Musk, αφού η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έλαβε μέτρα για να αποτρέψει την απόπειρα εξαγοράς του, μεταδίδει το Bloomberg.
Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε ένα tweet σχετικά με τις μετοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, λέγοντας ότι με την αποχώρηση του Jack Dorsey, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή».
Το Twitter παρουσίασε την Παρασκευή ένα σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων που θα μπορούσε να αποτρέψει την προσπάθεια εξαγοράς του από τον Musk.
Το σχέδιο μπορεί να ασκηθεί εάν ένα μέρος αποκτήσει το 15% της μετοχής χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δ.Σ. και επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όποιος αναλαμβάνει τον έλεγχο του Twitter μέσω αγορών τίτλων από την αγορά θα πληρώσει σε όλους τους μετόχους ένα κατάλληλο premium ελέγχου.

To σχέδιο «χάπι-δηλητήριο»

Απαντώντας σε ένα μεταγενέστερο tweet ενός χρήστη σχετικά με το εάν το λεγόμενο σχέδιο «χάπι-δηλητήριο» θα μπορούσε να ισοδυναμεί με «εγκληματική αμέλεια», ο Μασκ είπε ότι το σχέδιο θα μπορούσε να είναι «περισσότερο ανησυχητικό για άλλους πιθανούς πλειοδότες» αντί «μόνο» για τον ίδιο.
Ο συνιδρυτής της Tesla την Πέμπτη έγραψε στο Twitter ότι το διοικητικό συμβούλιο κινδυνεύει να αναλάβει ευθύνες εάν ενεργήσει εναντίον των μετόχων. Ευχαρίστησε επίσης τους οπαδούς που ψήφισαν σε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις υποστηρίζοντας την προσφορά του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης