Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα τρομακτικό test - Πώς με τον μηχανισμό του φόβου οι πολίτες πείστηκαν να υπακούσουν στις πλέον παράλογες εντολές στην πανδημία

Ένα τρομακτικό test - Πώς με τον μηχανισμό του φόβου οι πολίτες πείστηκαν να υπακούσουν  στις πλέον παράλογες εντολές στην πανδημία
Οι πολίτες υπακούουν στις συχνά παράλογες εντολές επειδή φοβούνταιι και καθοδηγούνται από τα συναισθήματά τους υποστηρίζει Αμερικανός ψυχίατρος - Έγινε χρήση ενός τέτοιου μηχανισμού σε παγκόσμια κλίμακα
Σχετικά Άρθρα

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και ακόμη αξιολογείται ο αντίκτυπος που είχε ο Covid και τα περιοριστικά μέτρα.
Ο ψυχίατρος και συγγραφέας του «Ηνωμένες Πολιτείες του φόβου: Πώς η Αμερική έπεσε θύμα σε μαζική παραληρηματική ψύχωση» Mark McDonald λέει ότι η «πανδημία του φόβου» ήταν πολύ πιο σημαντική από τον ίδιο τον ιό.
«Γνωρίζω ότι η πανδημία του φόβου ήταν πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε βασική ιατρική ιογενή κρίση για την οποία ενημερωθήκαμε από την πρώτη στιγμή», είπε ο McDonald.
«Αν κοιτάξετε πραγματικά τα ακατέργαστα δεδομένα όσον αφορά στους θανάτους, κοιτάζοντας τα δεδομένα του ίδιου των CDC, το 94% όλων των καταγεγραμμένων θανάτων αφορούσαν άτομα που έπασχαν από τρεις ή τέσσερις σημαντικές, σοβαρές συννοσηρότητες και η μέση ηλικία θανάτου στην πραγματικότητα υπερβαίνει τη μέση διάρκεια ζωής του Αμερικανού πολίτη».

Τα συντριπτικά στοιχεία

Ακόμη χειρότεροι ήταν οι θάνατοι που προκλήθηκαν από χρήση ναρκωτικών, από αδυναμία λήψης ιατρικών θεραπειών και από κατάθλιψη.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν τον τελευταίο χρόνο μόνο από υπερβολική δόση ναρκωτικών έχει ξεπεράσει τώρα τις 100.000 Αμερικανούς.

Ενας χρόνος. Δεν έχει ξαναγίνει – 100.000, μόνο σε υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών.
Η αύξηση του καρκίνου, η αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, τα αυξημένα ποσοστά άγχους, κατάθλιψης, αυτοκτονίας - είναι πάνω από το όριο.
Σύμφωνα με τον McDonald's, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) χρησιμοποίησαν τη βάση δεδομένων Wide-Ranging Online Data for Epidemiologic Research του Centers for Disease Control and Prevention για να υπολογίσουν τους θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών ανά πληθυσμό 100.000 για εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο.
Από το 2010 έως τον Ιούνιο του 2021.
Βρήκαν ότι το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 2,4 ανά 100.000 (518 θάνατοι) μέχρι το 2019, αλλά το 2020 ανέβηκε σε 4,57 ανά 100.000, αυξάνοντας σε 1.146 θανάτους στις αρχές του 2021.

Η δύναμη του φόβου


Ο McDonald υποστηρίζει ότι οι πολίτες υπακούουν στις συχνά παράλογες εντολές επειδή φοβούνταιι και καθοδηγούνται από τα συναισθήματά τους.«Η άποψή μου είναι ότι οι άνθρωποι, οι Αμερικανοί, σε μεγάλο βαθμό, έγιναν παράλογοι, ανεξάρτητα από το αν αυτό που τους λένε είναι αλήθεια ή όχι. Δεν είναι αυτό το θέμα.
Έγιναν παράλογοι και άρχισαν να ακολουθούν εντολές επειδή φοβήθηκαν.
Πιστεύω ότι ο φόβος είναι πραγματικά ο μηχανισμός με τον οποίο οι άνθρωποι έχασαν την ικανότητά τους να σκέφτονται λογικά».
Όπως γράφει το Epoch Times, αν και η εντολή χρήσης  μάσκας και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αίρονται, ο McDonald πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν επηρεαστεί μόνιμα από τα μηνύματα φόβου με τα οποία έζησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να ζουν με αυτούς τους προσωπικούς περιορισμούς επειδή τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς.
Ως παράδειγμα, ανέφερε μαθητές που θέλουν αναγκαστικά μάσκες πίσω στις τάξεις τους ή τους γονείς που θέλουν να συνεχίσουν να καλύπτονται στα σχολεία, παρόλο που ο τύπος μάσκας που φορούσαν οι μαθητές δεν σταμάτησε να μεταδίδεται.
«Σχετικά με τη μάσκα πριν από τον Μάρτιο του 2020, δεν υπήρξε καμία σοβαρή επιστημονική μελέτη πουθενά στον κόσμο —ούτε μία— που να είχε δείξει ότι οι μάσκες, όταν φοριούνται εκτός ιατρικών πλαισίων, βοήθησαν στην προστασία οποιουδήποτε από τη μετάδοση μιας αναπνευστικής νόσου. Ούτε μία», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης