Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Εκκαθάριση της Μαριούπολης από τις Ουκρανικές δυνάμεις – Κατάρριψη μεταγωγικού με δυτικό οπλισμό

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Εκκαθάριση της Μαριούπολης από τις Ουκρανικές δυνάμεις – Κατάρριψη μεταγωγικού με δυτικό οπλισμό
Οι μονάδες αεράμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε δυτικά όπλα έξω από την Οδησσό
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 ότι «έχει εκκαθαρίσει το σύνολο της αστικής ζώνης της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις» και ότι μόνο λίγοι μαχητές παραμένουν στην μεταλλουργική μονάδα Azovstal, θέατρο επαναλαμβανόμενων συγκρούσεων.
«Η μόνη ευκαιρία να σώσουν τις ζωές του είναι να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Μόλις 2.500 στρατιώτες έχουνε μείνει στο Azovstal

Περίπου 2.500 Ουκρανοί στρατιώτες, εθνικιστές και ξένοι μισθοφόροι βρίσκονται στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal, ο  Igor Konashenkov εκπρόσωποις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
«Κατά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, 1.464 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη παραδοθεί. 
 Ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έφυγαν από το Azovstal.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ο συνολικός αριθμός των ουκρανικών στρατευμάτων, των εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων που έχουν κρυφτεί στο Azovstal αυξάνει δεν υπερβαίνει τις 2.500», είπε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, από τις 16 Απριλίου, η ουκρανική άμυνα  έχει χάσει περισσότερους από 4.000  άτομα μόνο στη Μαριούπολη.


Κατάρριψη μεταγωγικού με δυτική βοήθεια κοντά στην Οδησσό

Οι μονάδες αεράμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε δυτικά όπλα έξω από την Οδησσό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov.
«Κοντά στην Οδησσό, οι ρωσικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, το οποίο παρέδιδε μεγάλο φορτίο όπλων που προμήθευαν στην Ουκρανία δυτικές κομητείες», είπε.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Konashenkov, η επιχειρησιακή και τακτική αεροπορία κατέστρεψε 67 περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και υλικού τις τελευταίες 24 ώρες.

Απολογισμός

Τα πυραυλικά στρατεύματα της Ρωσίας έπληξαν 317 στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων 274 οχυρών και περιοχών συγκέντρωσης του ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού, 24 θέσεις διοίκησης και δύο εγκαταστάσεις καυσίμων πεδίου των ουκρανικών στρατευμάτων.
Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν έξω από τις περιοχές Lozovaya και Veselaya.

Τα χημικά όπλα

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κιέβου στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Αμυνας, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι 1.464 ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στην Μαριούπολη μέχρι στιγμής.
Η Ουκρανία εν τω μεταξύ ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι κρατούν στο Ντονμπάς εκπρόσωπο του Κρεμλίνου ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε με δήλωση του ότι στα σχέδια της Ρωσίας είναι να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη Μαριούπολη.

Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».
«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στην Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, δηλώνει ο ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης