Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky και… CIA προειδοποιούν: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμάζεται για ρωσικές πυρηνικές επιθέσεις

Zelensky και… CIA προειδοποιούν: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμάζεται για ρωσικές πυρηνικές επιθέσεις
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ο Putin, εάν περιέλθει σε δύσκολη θέση, να στραφεί στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μπορούσε να στραφεί είτε στα πυρηνικά είτε στα χημικά όπλα, επειδή δεν εκτιμά τη ζωή του λαού της Ουκρανίας, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Όχι μόνο εγώ - όλος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν γιατί μπορεί να μην έχουμε πληροφορίες, αλλά μπορεί να είναι αλήθεια», είπε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο CNN σχετικά με τη χρήση τέτοιων όπλων.
«Χημικά όπλα, θα μπορούσαν να το κάνουν, για αυτούς η ζωή των ανθρώπων, είναι ένα τίποτα.
Γι' αυτό», είπε ο Zelensky.
«Πρέπει να σκεφτόμαστε, να μην φοβόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι.
Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Τι λέει η CIA

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ο Putin, εάν περιέλθει σε δύσκολη θέση, να στραφεί στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Ο διευθυντής της CIA, Bill Burns
δήλωσε ότι παρακολουθεί «με πολύ μεγάλη προσοχή» το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει ένα τέτοιο βήμα.
«Δεδομένης της πιθανής αδυναμίας του προέδρου Putin και της ρωσικής ηγεσίας, δεδομένων των αποτυχιών που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στρατιωτικά, κανένας από εμάς δεν μπορεί να πάρει ελαφρά την απειλή που δημιουργεί μια πιθανή καταφυγή σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», είπε ο διευθυντής της CIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης