Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νόμος τιμωρεί τη μη παραδοχή της καθοριστικής συμβολής της ΕΣΣΔ στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας

Ρωσία: Νόμος τιμωρεί τη μη παραδοχή της καθοριστικής συμβολής της ΕΣΣΔ στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας
Ο νόμος, που προβλέπει ακόμη και συλλήψεις για τους παραβάτες, ποινικοποιεί την άρνηση της δημόσιας αναγνώρισης των στόχων, των αποφάσεων και των ενεργειών της ηγεσίας της ΕΣΣΔ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα το οποίο προβλέπει την επιβολή προστίμων έως 5.000 ρούβλια σε φυσικά πρόσωπα και 100.000 σε νομικά πρόσωπα για την άρνηση αναγνώρισης του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο νόμος, που προβλέπει ακόμη και συλλήψεις για τους παραβάτες, ποινικοποιεί την άρνηση της δημόσιας αναγνώρισης των στόχων, των αποφάσεων και των ενεργειών της ηγεσίας της ΕΣΣΔ, της διοίκησης και του στρατιωτικού προσωπικού της ΕΣΣΔ» στη νίκη επί της χιτλερικής Γερμανίας και των χωρών του Άξονα.
Επίσης ποινικοποιεί την άρνηση αναγνώρισης των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής Γερμανίας.
Για την επανειλημμένη διάπραξη αδικήματος, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από δυόμισι χιλιάδες έως πέντε χιλιάδες ρούβλια ή διοικητική σύλληψη έως 15 ημέρες για τους πολίτες.
ΣΕε υπαλλήλους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από πέντε χιλιάδες έως 20 χιλιάδες ρούβλια ή αναστολή εργασίας για περίοδο από έξι μήνες έως ένα έτος.
Στα νομικά πρόσωπα επιβάλλεται - διοικητικό πρόστιμο ύψους 50 χιλιάδων έως 100 χιλιάδων ρούβλια ή διοικητική αναστολή δραστηριοτήτων για έως και 90 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης