Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στόχος ρωσικού βομβαρδισμού ένα στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο - Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων

Ουκρανία: Στόχος ρωσικού βομβαρδισμού ένα στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο - Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων
Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και από την πολιορκημένη Μαριούπολη

Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε στόχος ρωσικού βομβαρδισμού το Σάββατο 16/4.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του έπληξαν στο Κίεβο ένα στρατιωτικό εργοστάσιο και συγκεκριμένα, κατέστρεψαν κτίρια παραγωγής εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων και μια εγκατάσταση επισκευής στρατιωτικών εξοπλισμών στο Μικολάγιφ.
Τα πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγιναν με υψηλής ακριβείας όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
Επίσης, η Ρωσία κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σκοτώθηκαν δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις

Στο Κίεβο όπου βομβαρδίστηκε στρατιωτικό εργοστάσιο, βρίσκεται μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών που εμποδίζουν την πρόσβαση στο συγκρότημα του εργοστασίου, απ' όπου υψώνεται καπνός.
Διασώστες και ιατρικό προσωπικό εργάζονται στο σημείο όπου σημειώθηκε έκρηξη στα περίχωρα του Κιέβου, ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko, ενώ από τοπικούς ουκρανούς αξιωματούχους έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία.
Έκρηξη σημειώθηκε στην περιφέρεια Νταρνίτσκι του Κιέβου, ανέφερε ο Klitschko, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Η περιφέρεια αυτή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να επιβεβαιωθούν πληροφορίες για τραυματίες.
Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης του Luhansk, Sergei Gadai, ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σ' αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.
Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Sergei Gadai, επίσης στην εφαρμογή Telegram.
«Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», τόνισε ο ίδιος σε άλλη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα γι' αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Στο μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε στη διάρκεια επίθεσης την περασμένη νύκτα σε μικρό χωριό κοντά στην Πολτάβα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε με ανάρτησή του στη Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Ανοίγονται εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και από την πολιορκημένη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα, ανέφερε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Iryna Vereshchuk.
Σύμφωνα με την Vereshchuk, πέντε από τους εννέα διαδρόμους πρόκειται να ανοίξουν από την περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για την οποία τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης