Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - προεδρικές εκλογές: Στη Μασσαλία ο Macron – Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Γαλλία - προεδρικές εκλογές: Στη Μασσαλία ο Macron – Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για το Σάββατο 16/4 στη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη συγκέντρωση στη Μασσαλία, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, πραγματοποιεί σήμερα, Σάββατο 16/4, ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Ε. Macron, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου, προσδοκώντας να νικήσει την ακροδεξιά αντίπαλό του Marine Le Pen.
Ο Macron στη Μασσαλία, όπου αναμένεται πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει μπροστά από το Μέγαρο του Φάρου που δεσπόζει στο Παλιό Λιμάνι, θα προσπαθήσει να πείσει ένα εκλογικό σώμα που ψήφισε την αριστερά και μάλιστα σε ποσοστό 31% υπέρ του ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Melanchon κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν στις 10 Απριλίου, να συνταχθεί μαζί του.
Σημειώνεται ότι και για τους δύο αντιπάλους στις προεδρικές εκλογές, είναι κρίσιμης σημασίας το να κατακτήσουν τους ψηφοφόρους του Melanchon , ο οποίος ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο με σχεδόν 22% των ψήφων.
Πάντως, οι δύο αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των εκλογών στις 24/4, θα εργαστούν και για να προετοιμάσουν την τηλεμαχία τους που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/4.

Διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία

Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για το Σάββατο 16/4 στη Γαλλία, κυρίως στο Παρίσι, με τους συγκεντρωμένους να αναμένεται να πουν «όχι» στην άκρα δεξιά, μόλις λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, έπειτα από σχετική έκκληση οργανώσεων και συνδικάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης