Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αύξηση των κρουσμάτων με συμπτώματα στη Σαγκάη – Νέα lockdown λόγω μολύνσεων

Κίνα: Αύξηση των κρουσμάτων με συμπτώματα στη Σαγκάη – Νέα lockdown λόγω μολύνσεων
Nέος αριθμός ρεκόρ 3.590 κρουσμάτων με συμπτώματα, αλλά και 19.923 ασυμπτωματικών στη Σαγκάη

Νέο αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 που εμφανίζουν συμπτώματα γνωστοποίησε η Σαγκάη, το οικονομικό κέντρο της Κίνας των 26 εκατομμυρίων κατοίκων , την ώρα που χώρα επιβάλλει και νέα lockdown λόγω δεκάδων μολύνσεων.
Ειδικότερα, στη Σαγκάη, η οποία υπήρξε το επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της επιδημίας στην Κίνα και εδώ και τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες έχει επιβληθεί ένα εξαιρετικά αυστηρό lockdown, ανέφερε στις 15 Απριλίου νέο αριθμό ρεκόρ 3.590 κρουσμάτων με συμπτώματα, αλλά και 19.923 ασυμπτωματικών, που είναι ελαφρώς αυξημένος από τα 19.872 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα.
Στο μεταξύ, η Οικονομική Ζώνη του Αεροδρομίου της Τσενγκτσόου, μια βιομηχανική περιοχή στην κεντρική επαρχία Χενάν που φιλοξενεί εγκαταστάσεις παραγωγής εταιρειών περιλαμβανομένης της Foxconn, προμηθευτή της Apple Inc, προχώρησε σε ένα lockdown 14 ημερών «που θα προσαρμόζεται ανάλογα με την επιδημική κατάσταση».
Πλέον, μόνο προσωπικό με πιστοποιητικά σε ισχύ, υγειονομικούς κωδικούς και απόδειξη πραγματοποίησης αρνητικών τεστ για Covid θα μπορούν να φύγουν από τη ζώνη στη διάρκεια των 14 ημερών, ενώ «ειδικά οχήματα» θα μπορούν να ταξιδεύουν φυσιολογικά για επαγγελματικούς λόγους, ανέφεραν στις 15/4 οι αρχές της οικονομικής ζώνης σε καταχώρισή τους σε επίσημο λογαριασμό του WeChat.
Παράλληλα, η βορειοδυτική πόλη Xian των 13 εκατομμύριων κατοίκων επιβάλλει προσωρινά μερικό lockdown, καθώς καταγράφηκαν δεκάδες μολύνσεις με Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης