Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο - «Εξαιρετικά οδυνηρές» οι συνέπειες, αν το επιχειρήσει

Putin: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο - «Εξαιρετικά οδυνηρές» οι συνέπειες, αν το επιχειρήσει
Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει «εξαιρετικά οδυνηρές» οικονομικές συνέπειες εάν προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον εφοδιασμό της από τη Ρωσία σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin  δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη ρωσική ενέργεια, προειδοποιώντας για «εξαιρετικά οδυνηρές» οικονομικές συνέπειες εάν προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον εφοδιασμό της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
«Ένας εύλογος αντικαταστάτης για την Ευρώπη απλά δεν υπάρχει», είπε ο Putin στα ΜΜΕ μέσω σύνδεσης βίντεο από την κατοικία του κοντά στη Μόσχα.
«Δεν υπάρχουν εφεδρικοί όγκοι στην παγκόσμια αγορά και οι παραδόσεις από άλλες χώρες, κυρίως από τις ΗΠΑ, που μπορεί να αποστέλλονται στην Ευρώπη, θα κοστίσουν στους καταναλωτές πολλαπλάσια», υπογράμμισε.
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη ρωσική ενέργεια.
Και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επέκρινε χώρες όπως η Γερμανία που αντιστέκονται στην πλήρη απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω του τεράστιου οικονομικού του κόστους - λέγοντας ότι έχουν αίμα στα χέρια τους.
Ωστόσο, ο Putin αναγνώρισε επίσης ότι υπήρχαν «ζητήματα με τις πληρωμές για ρωσικές εξαγωγικές προμήθειες ενέργειας», καθώς τράπεζες από «μη φιλικές χώρες» είχαν «καθυστερήσει τη μεταφορά κεφαλαίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης