Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): «Αρκετοί αγοραστές» συμφώνησαν να πληρώσουν σε ρούβλια

Novak (Ρωσία): «Αρκετοί αγοραστές» συμφώνησαν να πληρώσουν σε ρούβλια
Ο Novak δεν αποκάλυψε ποιες χώρες έχουν αρχίσει να πληρώνουν σε ρούβλια για την αγορά φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Αρκετοί αγοραστές ρωσικού αερίου συμφώνησαν να αλλάξουν σε πληρωμές σε ρούβλια, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Alexander Novak.
«Αναμένουμε την απόφαση (για αλλαγή σε ρούβλια) από άλλους εισαγωγείς», πρόσθεσε, με τα σχόλιά του να δημοσιεύονται σε περιοδική έκδοση του υπουργείου του, χωρίς να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι πελάτες που είχαν ήδη προχωρήσει στην αλλαγή αυτή.
Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δήλωσε ότι οι αγοραστές ρωσικού αερίου από τις «μη φιλικές» χώρες θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια, μια απαίτηση που απορρίφθηκε από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παραβιάζει το καθεστώς κυρώσεων.
Από την πλευρά του, ο Putin έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς φυσικό αέριο εκτός και αν πληρώσει σε ρωσικό νόμισμα, σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο πρότεινε στους αγοραστές ενέργειες να ανοίξουν λογαριασμούς στην Gazprombank, όπου οι πληρωμές σε ευρώ ή δολάριο θα μετατρέπονταν σε ρούβλια.
Η Αρμενία πραγματοποίησε πολλές πληρωμές για προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Vagan Kerobyan, μιλώντας στο RBC. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουγγαρία σχεδιάζει να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ευρώ μέσω της Gazprombank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης